Društvo 19

16.08.2024.

9:56

"Ništa se ne ukida": Beograd dobija još jednu autobusku stanicu

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za saobraćaj Bojan Bovan podsetio je danas da je još pre nekoliko meseci gradonačelnik Šapić najavio otvaranje autobuske stanice "Jug", koja će se nalaziti na Autokomandi.

Izvor: B92.net

"Ništa se ne ukida": Beograd dobija još jednu autobusku stanicu
svic / Shutterstock.com

Podeli:

Kako je istakao, radovi na njoj traju već duže vreme i očekuje se da će biti spremna i puštena u saobraćaj otprilike kada i centralna autobuska stanica na Novom Beogradu, do kraja septembra, saopštava Beoinfo.

"Moramo da ukinemo prelazak međugradskih autobusa preko Gazele, jer samo tako možemo da rasteretimo najfrekventniju beogradsku saobraćajnicu i na taj način smanjimo velike saobraćajne gužve koje se tu prave, a onda razlivaju širom Beograda. Ukidanje međugradskog saobraćaja preko Gazele nije ničiji hir nego rezultat ozbiljne stručne ekspertize koju su uradili stručnjaci za saobraćaj još pre nekoliko godina, samo što do sada nisu postojali uslovi da se ona i realizuje", poručio je Bovan.

Poznato kada će početi sa radom nova autobuska stanica u Beogradu FOTO

On je podsetio zašto nisu postojali uslovi.

"Prvo jer nije bila gotova obilaznica oko Beograda, a onda ni centralna autobuska stanica koja se nalazi na Novom Beogradu. Oba projekta su bila uslov da bi se takva odluka donela. S obzirom na to da smo obilaznicu dobili prošle godine, a da otvaranje autobuske stanice za saobraćaj očekujemo do kraja septembra, konačno se stiču i uslovi ne samo da tu odluku donesemo, nego da je konačno i sprovedemo. Oni putnici koji dolaze u Beograd sa juga i ne budu želeli da idu na Novi Beograd, krajnja destinacija će im biti upravo nova autobuska stanica „Jug”, koju takođe puštamo u saobraćaj krajem septembra ili početkom oktobra meseca. Znači, ništa se ne ukida i ne smanjuje, nego se baš unapređuje kvalitet usluge koja se pruža i na tome se intenzivno radi već dve godine", rekao je Bovan, podsetivši da je i o jednoj i o drugoj stanici gradonačelnik već govorio i pre njegovog dolaska na mesto sekretara za saobraćaj.

On je naglasio da će postojati i posebni autobusi gradskog prevoza koji će tu saobraćati i koji će sa autobuske stanice "Jug" razvoziti putnike koji budu želeli da idu put Slavije.

"Očekujem da ćemo uskoro sa gradonačelnikom Šapićem obići i završne radove na obe stanice, te da ćemo sa zadovoljstvom i jednu i drugu moći da pustimo u saobraćaj početkom jeseni, od kada bi počela i da važi odluka koja zabranjuje međugradski saobraćaj preko Gazele", zaključio Bovan.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: