Društvo 4

14.08.2024.

16:00

Niču stambeni kompleksi kod Sajma

Izgradnja stanova planirana je i na parcelama uz kompleks spomenika kulture Stara šećerana na Čukarici sa zgradama visokim do 80 metara.

Izvor: gradnja.rs

Niču stambeni kompleksi kod Sajma
Bascar / Shutterstock.com

Podeli:

Okvirna granica izmena i dopuna Prostornog plana obuhvata delove katastarskih opština Savski venac, Stari grad, Novi Beograd i Čukarica.

Kako se može videti iz grafičkog dela plana, predviđeno je da se na području Beogradskog sajma, izuzev Hale 1, grade stambeni objekti visine od 70 do 120 metara. Za stambene objekte planirano je da zauzimaju do 70 odsto površine parcele.

Zaštićena parcela, na kojoj se nalaze Hale 1, 2 i 4 Beogradskog sajma, vidno je smanjena tako da obuhvata samo uzak prostor oko Hale 1.

Osim Beogradskog sajma, izgradnja stanova planirana je i na parcelama uz kompleks spomenika kulture Stara šećerana na Čukarici.

Izmenama Prostornog plana se na ovom potezu planiraju stambeni objekti visine do 80 metara koji će takođe zauzimati do 70 odsto površine parcele.

Nosilac izrade plana je Agencija za prostorno planiranje i urbanizam RS, obrađivač plana je JUP Urbanistički zavod Beograda, a zainteresovana pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe i sugestije na izloženi elaborat u toku trajanja ranog javnog uvida, zaključno sa 21. avgustom 2024. godine.

Pročitajte još:

Na Sajmu ostaje Hala 1: Evo šta će se sve graditi na području priobalja reke Save

Ruše se postojeći objekti: U planu izgradnja stambenog kompleksa u ovom delu Zemuna

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: