Društvo 4

14.08.2024.

12:36

Kada će roditelji dobiti 20.000 dinara za kupovinu udžbenika? VIDEO

Umesto udžbenika ove godine Grad Beograd daje svim učenicima osnovnih i srednjih škola 20.000 dinara za kupovinu knjiga.

Izvor: B92.net/TV Prva

Kada će roditelji dobiti 20.000 dinara za kupovinu udžbenika? VIDEO
Shutterstock/Maja Marjanovic

Podeli:

"Kao što je gradonačelnik Šapić najavio negde krajem juna, kada smo krenuli u akciju prikupljanja podataka za isplatu pomoći, roditelji će tokom septembra meseca dobiti ovu značajnu đačku pomoć od 20.000 dinara", rekla je Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje.

Prijave i cela akcija je zapravo realizovana uz pomoć škola.

"Računamo da ćemo imati negde oko 200.000 prijava, obzirom da će đačku pomoć dobiti učenici svih škola sa teritorije grada Beograda, i oni koji su državni, i oni čiji osnivač je neko privatno fizičko lice, znači sva deca iz tih škola negde procenjujemo da će ih biti oko 200.000", navela je Čamagić.

"Mi smo negde radili procenu kada smo planirali iznos ove pomoći. Obzirom da smo prošle godine nabavili udžbenike po prvi put u gradu je određena takva akcija da su sva deca koja idu u osnovne i srednje škole dobila besplatno udžbenike. Ove godine smo negde smatrali da je možda korisnije da roditelji, odnosno čitave porodice dobiju tu pomoć i da mogu sami da odluče da li će možda naslediti udžbenike, zameniti sa nekim a tu pomoć koristiti za opremanje koje je svima potrebno za školu i negde prosečna cena kompleta je bila oko 15.000 dinara", objasnila je Čamagić.

Kako je navela, početkom septembra biće isplata ove novčane pomoći.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: