Društvo 0

31.07.2024.

8:03

Evo šta će Glavna železnička stanica postati nakon rekonstrukcije

Istorijski muzej Srbije raspisao je tender za uslugu stručnog nadzora za izvođenje radova na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji Glavne železničke stanice u Beogradu i promena namene u objekat Istorijskog muzeja.

Izvor: Tanjug

Evo šta će Glavna železnička stanica postati nakon rekonstrukcije
Irma eyewink/Shutterstock.com

Podeli:

Rok za prijavu je 23. avgust.

Kako se navodi u dokumentima koji su objavljeni na portalu Javnih nabavki stručni nadzor obuhvataće praćenje unutrašnjih i spoljnih građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, praćenje hidrotehničke, elektroenergetske i telekomunikacijske instalacije.

Takođe, stručni nadzor obuhvata praćenje instalacije trafostanice, toplotne podstanice, mašinske termotehničke instalacije, liftova, dizel agregata, kao i praćenje drugih radova.

Pojašnjavaju da se pristup rekonstrukciji može podeliti na više delova - rekonstrukcija ulaznog dela i prolaza ka peronima, rekonstrukcija podruma i odvajanje tavana. sanacija tavanica prvog sprata, rekonstrukcija stepeništa i ugradnja planiranih liftova, ispunjavanje svih muzeoloških kriterijuma i formiranje nove trafostanice, prostora za dizel agregat i tehničke krovne terase.

U tenderskoj dokumentaciji navode da će usluge stručnog nadzora dobavljač pružati sve vreme izvođenja radova - 26 meseci ukoliko dođe do produženja roka i duže.

Dodaje se da objekat Železničke stanice, budući Istorijski muzej, predstavlja kulturno dobro od velikog značaja za Republiku Srbiju.

U pratećoj dokumentaciji se pojašnjava da površina parcele obuhvata parcelu pod objektom, površine 3.320 m2, a neto površina nadzemnih etaža objekta je 4.822,67 m2.

Ukupna BRGP objekta je 8.838,28 m2. Kao ugaoni objekat, sastoji se iz dela prema Savskom trgu i dela prema Karađorđevoj ulici.

U pogledu spratnosti deo prema Savskom trgu obuhvata: središnji centralni deo objekta, spratnosti P+1, krajnje kule, spratnosti P+2 i vezne traktove spratnosti P+1. Deo ka Karađorđevoj ulici obuhvata kulu spratnosti P+2 i vezni trakt spratnosti P+1.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: