Društvo 1

26.07.2024.

15:02

Vrednost radova oko 15 miliona dinara: Evo kako izgleda nova okretnica u Zemun Polju FOTO

Autobuske linije 704, 707, 708 i 709 su vraćene na svoj redovnu okretnicu u Ulici Franje Krča nakon što su završeni svi planirani radovi na rekonstrukciji ovog saobraćajnog objekta, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: B92.net

Vrednost radova oko 15 miliona dinara: Evo kako izgleda nova okretnica u Zemun Polju FOTO
Beoinfo

Podeli:

Ovaj gradski sekretarijat ove godine planira ulaganje značajnih sredstva u održavanje saobraćajnih površina stajališta i okretnica javnog prevoza. Početak letnjeg reda vožnje i smanjeni obim saobraćaja odlična je prilika da se planirani radovi realizuju. 

Prva autobuska okretnica na kojoj su završeni radovi kompletne rekonstrukcije i obnove je "Zemun polje" u Ulici Franje Krča. Izvršena je kompletna zamena i izgradnja nove kolovozne konstrukcije u samoj okretnici na preko 700 metara kvadratnih, a na blizu 2.000 kvadrata uklapanje kolovoza u samoj ulici.

Takođe su izgrađeni novi trotoari i postavljena nova saobraćajna signalizacija. Sam kapacitet okretnice je povećan do maksimalne površine određene granicom regulacije i upodobljen povećanom obimu saobraćaja iz prethodnih godina, odnosno svim linijama koje na ovoj poziciji vrše promenu smera kretanja (704, 707, 708 i 709).

Vrednost izvedenih radova iznosi približno 15 miliona dinara.

Tokom leta planiran je nastavak radova na održavanju autobuskih okretnica, a prva sledeća za koju se priprema plan realizacije i režim saobraćaja je jedan od najznačajnijih terminusa u gradu „Zeleni venac” u Jug Bogdanovoj ulici, navodi se u saopštenju.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: