Društvo 0

20.07.2024.

11:40

Zemunci, sezona je počela

Pontonski most "Lido" koji spaja obalu Zemuna i Veliko ratno ostrvo, otvoren za pešake svakog dana od osam do 20 sati, a biće postavljen do 31. avgusta, rekao je za Tanjug kapetan prve klase u Vojsci Srbije Nebojša Dokmanović.

Izvor: Tanjug

Zemunci, sezona je počela
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

"Oko 50 pripadnika pontonskog bataljona je angažovano na sklapanju mosta. Most je ukupne dužine 365 metara, nosivost je 20 tona i dozvoljena brzina kretanja na mostu je 20 kilometara na čas. Namenjen je za prelaz pešaka i eventualno neka manja komercijalna vozila samo uz posebnu dozvolu kao i vozila komunalnog i gradske čistoće, koja se angažuju na uređenju Velikog ratnog ostrva", rekao je Dokmanović.

Dodaje da je opština Zemun Vojsci dostavila spisak vozila kojima se dozvoljava prelazak preko mosta.

Most će biti postavljen do 31. avgusta, nakon čega će biti rasklopljen i vraćen plovidbom u Šabac, gde je mirnodopski sastav jedinice.

Dokmanović je rekao da su veće gužve zabeležene uglavnom vikendom, a da posada mosta svaki dan vrši čišćenje mosta.

"Posada mosta je zadužena za održavanje mosta, vođenje reda na mostu i samog održavanja usled nanosa otpadnog drveta i svega drugog. Mi svaki dan čistimo most sa reke", rekao je Dokmanović.

Kapetan upozorava vlasnike kućnih ljubimaca da velike pse koje ne mogu da prenesu, ne prevode preko mosta peške, jer izmerena temperatura mosta iznosi i do 65 stepeni tokom dana.

"Merena temperatura od 60 do 65 stepeni. Neki vlasnici mogu da prenesu svoje ljubimce,ali kada su u pitanju veći psi, to je prevelika temperatura za šape. Dešava se da dođu do pola mosta i onda skoče u vodu, jer ne mogu da izdrže. Onda skače i vlasnik, a reka može da povuče i čoveka i psa ispod pontona tako da je to jako opasna situacija", upozorio je Dokmanović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: