Društvo 1

12.07.2024.

13:36

Beograd nabavlja softver za upravljanje u vanrednim situacijama

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju raspisao je tender za nabavku softvera sa licencom za upravljanje u vanrednim situacijama za potrebe Gradskog štaba za vanredne situacije Beograda.

Izvor: eKapija

Beograd nabavlja softver za upravljanje u vanrednim situacijama
Profimedia

Podeli:

Kako je pojašnjeno u dokumentaciji, softver će biti korišćen za upravljanje sistemom zaštite i spasavanja za potrebe efikasnog funkcionisanja Gradskog štaba za vanredne situacije, jedinica opšte namene civilne zaštite i ostalih subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje, prenosi eKapija.

- Treba omogućiti da se softverski sistem koristi za Android, iOS kao i WEB platformu, koristeći nativni jezik za svaku od zahtevanih platformi. Potrebno je da sistem bude zatvorenog tipa, kako bi korisnički pristup imali isključivo korisnici koje odredi lokalna samouprava. Korisnici će imati višeslojni nivo privilegija, kreiranje posebnih privilegija. Sve navedene funkcionalnosti moraju biti sadržane u okviru jedinstvenog softverskog rešenja - precizirano je u dokumentaciji.

Softver, između ostalog, treba da ima mogućnosti kao što su jednostavno formiranje izveštaja o vanrednim situacijama koje su evidentirane u sistemu, unos podataka o događajima tokom vanrednih situacija (tekst, slika, lokacija), postavljanje fotografija s lica mesta o događajima u okviru vanrednih situacija, određivanje georeferenciranih podataka o lokaciji događaja koji se dešavaju tokom vanredne situacije.

Procenjena vrednost nabavke je oko 12 miliona dinara bez PDV-a.

Ponude se mogu podneti do 30. jula.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: