Društvo 26

02.07.2024.

11:01

Obratio se Šapić posle haosa u Beogradu: Evo zašto je došlo do kolapsa, postoje dva razloga

Velika oluja je prošla kroz Srbiju, a zakačilo je i naš grad, kazao je Aleksandar Šapić na konferenciji za medije.

Izvor: B92.net

Obratio se Šapić posle haosa u Beogradu: Evo zašto je došlo do kolapsa, postoje dva razloga
Beoinfo

Podeli:

Očekuje se da će padavina biti i danas po podne oko 5–6 sati.

"Imali smo oko 250 intervencija naših javno-komunalnih preduzeća, 1.500 radnika je sve vreme na terenu. Počinje situacija da se stabilizuje, a 15 linija javnog prevoza je bilo potpuno obustavljeno", kazao je Šapić.

Navodi da do sada nije bilo tragičnih situacija i apeluje na građane da se pomire s novim vremenskim promenama koje ovo vreme nosi.

"Mi smo, hvala bogu, imali sreće kako je u regionu bilo, Zagreb je potpuno opustošilo nevreme. Palo je u proseku 55 litara po metru kvadratnom i ova količina koja je pala u toku noći i jutra je nešto što u proseku padne za mesec dana", dodao je.

Kaže da ima više problema zbog kojih je došlo do kolapsa, a jedan od njih je promer (Fi) cevi koja ne može da primi više vode.

"Postoje dva osnovna razloga, nekada je bio problem nepročišćenih odvoda, ali on više ne postoji. Drugi problem je Fi cevi koje postoje u našoj kanalizaciji, ali to nije problem samo kod nas nego svuda u svetu, a treća je objektivna okolnost, kada se desi oluja kao sinoć, voda donese granje i zatvori se šaht. Dokle god neko ne skloni fizički to granje, biće zatrpavanje", dodao je.

Šapić kaže da je 108 cisterni na terenu, 22 čistilice, 63 radnike čistoće, 1.500 radnika svih službi.

"Bilo je čupanja stabala, automobila koji su oštećeni. Moj savet je da prihvatimo novonastale vremenske okolnosti i da osiguravamo naša dobra, jer je to jedini način da se zaštitimo, gradske službe će uvek biti spremne. Zahvalio bih se svim JKP koji nisu spavali i grad ćemo vratiti brzo u normalu", kaže gradonačelnik Beograda i poziva građane da budu svesni da kada se stvore ovakve okolnosti, ostanu kod kuće i da se drže preporuka.

Podeli:

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: