Društvo 0

12.06.2024.

13:38

Mali: Srbija je zemlja sporta; Više od 7.000 vrhunskih sportista u Beogradu

Od 10. do 23. juna se u Beogradu održava Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima na gradskim bazenima na Adi Ciganliji.

Izvor: B92.net

Mali: Srbija je zemlja sporta; Više od 7.000 vrhunskih sportista u Beogradu
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

Tim povodom je Ministar finansija Siniša Mali, zajedno sa ministrom sporta Zoranom Gajićem i potpredsednikom Evropske federacije vodenih sportova Vanjom Udovičićem, razgovarao sa predsednikom Svetske federacije vodenih sportova Huseinom Al – Musalemom, koji boravi u Beogradu.

Na ovom takmičenju nastupa više od 7.000 vrhunskih sportista iz 41 evropske zemlje, a među njima i tridesetak srpskih reprezentativaca.

"Ponosni smo i što na jesen počinjemo da gradimo Akvatik centar u okviru kompleksa u Surčinu gde će se nalaziti Nacionalni stadion i Expo. Verujemo da će to umnogome doprineti da što više dece trenira vodene sportove, da samim tim imamo jedno zdravije društvo, ali i da budemo domaćini nekih drugih velikih takmičenja", napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

"Svom sagovorniku sam rekao da je Srbija zemlja sporta, uprkos tome što nemamo toliko veliki broj stanovnika, ali da smo posvećeni košarci, vaterpolu, odbojci, borilačkim sportovima itd… Drago mi je što sam od njega imao priliku da čujem mnogo lepih reči o Srbiji, i o tome kako se Beograd promenio u odnosu na protekle decenije".

Dodao je da je svakom gostu poklonio sam repliku Dušanovog dinara

"Zanimljivo je što je gospodin Al - Musalem iz Kuvajta, koji takođe koristi dinar kao svoju zvaničnu valutu. Radujemo se daljoj saradnji i kvalifikaciji da budemo domaćini nekih drugih velikih takmičenja!", zaključio je Mali.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: