Društvo 0

05.06.2024.

9:25

Zemun dobio savremenu podzemnu garažu sa 150 mesta VIDEO

Beogradska opština Zemun dobila je podzemnu garažu kod Sportskog centra "Pinki" koja raspolaže sa 150 parking mesta i opremljena je najsavremenijim sistemima automatike, izjavio je danas Gavrilo Kovačević, predsednik opštine.

Izvor: Tanjug

Zemun dobio savremenu podzemnu garažu sa 150 mesta VIDEO
Beoinfo

Podeli:

Kovačević je za Tanjug rekao da je, takođe, prostor ispred Sportskog centra "Pinki" uređen postavljanjem urbanog mobilijara, a posađeno je i drveće, nisko rastinje i uređen travnjak.

Ulaz u parking objekat je iz Ulice Gradski park, dok se izlaz nalazi u Nemanjinoj ulici.

"Radovi su trajali nepune dve godine, u poslednjih nekoliko meseci ljudi su rešavali određene tehničke probleme da bi dobili upotrebnu dozvolu. Garaža je puštena u rad i naši sugrađani mogu da je koriste svakodnevno", rekao je predsednik GO Zemun.

Osnovna cena, prvog započetog sata parkiranja u garaži "Pinki" je 100 dinara, a svakog sledećeg 150 dinara. Korisnicima je ponuđena opcija plaćanja dnevne karte u iznosu od 1.500 dinara, kao i dve vrste mesečnih pretplata – noćna koja košta 6.000 dinara i celodnevna po ceni od 16.000 dinara.

"U cilju brže i efikasnije naplate parkiranja, korisnicima garaže je omogućeno plaćanje na tri naplatne stanice pozicionirane u unutrašnjosti garaže, kao i na blagajni koja će raditi 24 sata", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, celokupni projekat je finansirao JKP "Parking servis".

Za korisnike je obezbeđen putnički lift, kao i pet pešačkih stepeništa.

"Garaža je opremljena najsavremenijim sistemima automatike, koji obezbeđuju komforno i bezbedno korišćenje objekta, jednostavno plaćanje usluga i informisanost o slobodnim kapacitetima putem informacionih tabli, internet prezentacije Preduzeća i mobilne aplikacije "Parking". Kompletan objekat je pokriven 24-časovnim video-nadzorom i najsavremenijim instalacijama za ovakvu vrstu podzemnih objekata", rekao je Kovačević.

Kako bi se izbeglo formiranje leda na ulaznim i izlaznim rampama u zimskim mesecima, ugrađeni su grejači, kao i na izlaznim stepeništima.

U skladu sa savremenim trendovima za zaštitu životne sredine, odnosno razvojem automobila na električni pogon, na dva parking mesta je postavljen punjač za električna vozila, rekao je Kovačević.

On je dodao da je za vozila osoba sa invaliditetom rezervisano osam parking mesta, a u okviru garaže se nalazi i javni toalet, koji je prilagođen osobama sa invaliditetom.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još:

Rekonstruiše se hala Pinki: Raspisan tender vredan 68 miliona

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: