Društvo 2

01.06.2024.

15:50

Rekonstruisana pijaca Bajloni biće deo beogradskog metroa: Raspisan još jedan tender

Grad Beograd raspisao je tender za tehničku kontrolu tehničke dokumentacije za izgradnju Bajlonijeve pijace (zvanično pijaca Skadarlija).

Izvor: eKapija

Rekonstruisana pijaca Bajloni biće deo beogradskog metroa: Raspisan još jedan tender
BalkansCat/Shutterstock.com

Podeli:

Obimom usluga je, između ostalog, obuhvaćeno davanje stručnog mišljenja na Idejno rešenje sa 3D modelom, tehnička kontrola, odnosno provera ispravnosti geotehničke dokumentacije uključujući i nadzor nad izvođenjem istražnih radova, tehnička kontrola, tj. mišljenje i overa projekta za građevinsku dozvolu (PGD) sa svim delovima i elaboratima neophodnim za dobijanje građevinske dozvole i sa sinhron planom unutrašnjih i spoljnih instalacija, davanje stručnog mišljenja na projekat za izvođenje (PZI), sa svim elaboratima i davanje stručnog mišljenja na tehnički deo konkursne dokumentacije za izbor izvođača radova.

Inače, urbanističkim projektom je lokacija podeljena na dve funkcionalne namene (metro stanica i pijaca).

"Za svaku od namena izrađuje se posebna tehnička dokumentacija i izdaju nezavisne dozvole nadležnih imaoca javnih ovlašćenja. Objekat metro stanice je podzemni sa prodorima na površinu tehničkih i komunikacionih vertikala. Objekat pijace jednim svojim delom prelazi preko podzemnog objekta metro stanice i u svoje sadržaje inkorporira navedene tehničke i komunikacione prodore i na taj način čini jedinstvenu funkcionalnu celinu nadzemnog dela pijace, sve u skladu sa potvrđenim Urbanističkim projektom i pripadajućim Idenim rešenjima", precizira se u dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 1. jul.

Podsetimo, u toku je i tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju ove pijace. Na tom prostoru kako je i ranije najavljivano, uz novi pijačni kompleks u planu je i metro stanica "Skadarlija".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se stanična zgrada na novoj BAS stanici

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za izgradnju stanične zgrade u okviru kompleksa nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, a ponude se mogu poslati do 22. novembra.

8:20

22.10.2024.

1 d

Podeli: