Društvo 8

14.05.2024.

11:31

Šapić: Novih 700 autobusa i 125 tramvaja do jeseni; Ovo je najveća kupovina otkako postoji GSP

"Verujem da ćemo za godinu i po do dve godine imati jedan od najboljih javnih prevoza u regionu", najavio je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Izvor: B92.net

Šapić: Novih 700 autobusa i 125 tramvaja do jeseni; Ovo je najveća kupovina otkako postoji GSP
Beoinfo

Podeli:

"U toku je javna nabavka za 150 novih autobusa. U što kraćem periodu ćemo prebaciti sva vozila sa nafte na gas i nećemo imati vozila starija od tri godine", rekao je Šapić na konferenciji za medije povodom nabavke novih vozila za javni prevoz u Beogradu, u saobraćajnom pogonu JKP GSP "Beograd" na Novom Beogradu, u Ulici Đorđa Stanojevića.

Takođe, radi se na raspisivanju nabavke za još 150 autobusa do kraja maja ili u toku juna.

"Ugovori sa privatnicima ističu i sada treba da se potpisuju novi uz jasno definisane uslove koje svako mora da ispuni kako bi imali kvalitetniji javni prevoz u Beogradu. Privatnici su sada uslovljeni da do 01.09. imaju više od 50 odsto novih vozila, dok ostala vozila ne smeju biti starija od sedam godina", rekao je Šapić.

Kako je naveo, po njihovoj proceni, od strane privatnika očekuje se da između 300 i 400 vozila uvedu u javni prevoz.

Beoinfo

"U toku je nabavka koja je raspisana za 25 novih tramvaja i 20 kombi vozila za decu sa posebnim potrebama i invalide. A očekujem da do kraja maja ili u junu bude još jedna javna nabavka za 100 novih tramvaja. Sa ovih 25 i 100 novih, mi potpuno menjamo vozni park što se tiče tramvaja. To će biti najveća nabavka tramvaja otkako postoji GSP u tako kratkom periodu", rekao je Šapić.

Kako je naveo, trolejbusi su skupi, ali i oni su u planu da se nabave nakon autobusa i tramvaja.

"Da sumiramo, biće ukupno 300 novih autobusa, još nekih 400 koji će od jeseni ući od privatnika, što je ukupno 700 autobusa. Takođe, 25 za sada tramvaja i još 100 tramvaja koji su u planu da se nabave, to je 125 novih tramvaja", zaključio je Šapić.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Bez čekanja u redovima za bazene na Košutnjaku

Tokom predstojeće letnje kupališne sezone, posetioci Otvorenog plivališta Košutnjak imaće priliku da ulaznice kupe onlajn, putem sajta tickets.rs i tako izbegnu čekanje u redu za kupovinu karata na ulazu ovog plivališta.

15:23

5.7.2024.

1 d

Podeli: