Sreda, 09.08.2023.

15:15

Srpski "New deal"; Vučić: "Radovi kreću odmah, biće to najlepša zgrada" FOTO

Rekonstruiše se Korunovićeva zgrada pošte, a kako je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sa radovima se kreće odmah.

Izvor: B92.net

Srpski
Foto: Vlada Republike Srbije

"Skidamo, rušimo sada sve ovo jer su komunisti hteli da sklone Korunovića, rekao bih jedinog sa izrazom srpskog ahitektonskog znanja i mi vraćamo staru Korunovićevu fasadu", rekao je Vučić.

Kako je istakao predsednik, biće to jedna od najlepših zgrada.
Foto: Vlada Republike Srbije
Kako je ranije najavljeno, na osnovu postojeće arhivske dokumentacije i originalnih crteža, koji su ukrštani sa autentičnim fotografijama, rekonstruisana je originalna spoljašnost zgrade.

Jednom od najlepših zdanja predratnog Beograda biće vraćen originalni izgled, sa raskošnom fasadom i u identičnim razmerama koje je imalo sve do 1944. godine.
Foto: Vlada Republike Srbije
Podsetimo, kako je ranije planirano nakon završetka rekonstrukcije, Korunovićevo zdanje na Savskom trgu postaće novi dom za dečije pozorište "Boško Buha", interaktivni dečiji muzej, kao i biblioteku, dok će se na poslednjem spratu nalaziti restoran i kafić za posetioce, sa otvorenim terasama na delovima ravnog krova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: