Sreda, 09.08.2023.

14:55

Srpski "New deal"; Vučić: Gradi se novo naselje u Beogradu – evo gde će se nalaziti

Na novoj trasi železničke pruge, Zemun polje - Aeodrom Nikole Tesle - Nacionalni stadion, nalaziće se novo naselje Singidunum.

Izvor: B92.net

Srpski
Inspiracija/Foto: Fotokon / Shutterstock.com

"Ovo je ono što je od presudnog značaja za veliki broj ljudi, što ostaje i posle EXPA i što će EXPU služiti na izuzetan način, zajedno sa metroom i drugim stvarima jeste", rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

Kako je najavio stanica Beograd centar, odnosno Prokop stanica, biće otvorena 20. oktobra.

"Gradimo 18 kilometara pruge i brzo je završavamo. Prvi put dolazimo do aerodroma, a sa aerodroma moćićete direktno do Prokopa vozom, govorim o svim običnim ljudima koji dolaze iz cele Srbije", rekao je Vučić.

Na novoj trasi železničke pruge od Zemuna se ide ka Altini i Zemun polju, a pre Kamengina će se nalaziti novo naselje Singidunum.

"Od Zemuna, Altine i Zemun polje, a pre Kamengina skrećemo do novog naselja Singidunum. Tu postoje neki ivestitori koji nešto rade, a onda dolazite do Aerodroma", rekao je Vučić.

Ukupno će biti 12 stanica na novoj trasi.

Vučić: "Radovi kreću odmah, biće to najlepša zgrada" FOTO

Vučić: Most preko Save će biti veličanstven, a imamo rešenje i za Stari most FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: