Petak, 22.12.2023.

13:42

Korak bliže: Beograd uskoro dobija tunel

JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za usluge FIDIK inženjera i nadzor nad izvođenjem radova za Tunelsku vezu od ulice Karađorđeve do Dunavske padine. Vrednost ove nabavke procenjena je na 311,7 miliona dinara.

Izvor: eKapija

Default images
Editorial credit: BalkansCat / Shutterstock.com

Prema saobraćajnom rešenju PGR Beograda planirana je saobraćajna veza Savske i Dunavske padine koja bi se ostvarila tunelom za drumski saobraćaj. Tunel je planiran kao produžetak starog Savskog mosta i njegova trasa se pruža od Karađorđeve ulice ispod Terazijskog grebena ka Bulevaru despota Stefana, navodi eKapija.

Podsetimo, u julu je potpisan memorandum o razumevanju za projekat za gradnju tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine sa prisupnim saobraćajnicama i parkovskim površinama i infrastrukturom između Grada Beograda i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju sa jedne strane i kompanije Powerchina kao izvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Treslo se tlo u Srbiji

Aparati Seizmološkog zavoda Srbije zabeležili su slab potres jutros oko pola 5, ali je reč o veoma slabom zemljotresu koji ne može da izazove štetu.

8:02

10.9.2024.

1 d

Podeli: