Utorak, 16.05.2023.

14:04

Kako ćete ubuduće plaćati gradski prevoz u Beogradu; Ovo su nove cene UPUTSTVO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas novi sistem naplate karata u javnom prevozu, a karte će moći da se kupe u papirnoj formi i putem SMS poruka preko svih operatera.

Izvor: B92.net

Kako ćete ubuduće plaćati gradski prevoz u Beogradu; Ovo su nove cene UPUTSTVO
Editorial credit: BalkansCat / Shutterstock.com

Gradonačelnik je istakao da će karte moći da se kupe putem SMS poruka.

Šapić je objasnio da su nabavljene karte u papirnoj formi i da su obezbeđena prodajna mesta koja će biti istaknuta na sajtu grada i GSP-a.

Karte će se u papirnom formatu prodavati na 15 prodajnih mesta širom grada, a to su ulica Skender Begova br 47, Trg Republike, Knez Mihajlova br 6, Deligradska 10. Bulevar Mihaila Pupina br 167.. Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo i Sopot.

"Svuda će da se postave informacije kako može da se uzme karta, i u autobusima i na stanicama svuda. Smart city gps i kompletan sistema praćenja javnog prevoza biće u roku od meseca dana. Ako to ne bude funkcionisalo biće upravnici u autobusima koji će pratiti to dok GPS ne zaživi", dodao je Šapić.

Kaže i da one poruke koje su se kucale za proveru stanica nisu bile efikasne.

"Svi će biti lišeni tih lažnih informacija. Mesec dana toga neće biti dok ne dođe taj novi GPS. Novi sistem se zove "Beograd plus". Prvi put posle 12 godina Grad će imati potpunu kontrolu i novca i podataka u vezi sa javnim prevozom. Nece biti čuvani u nekim bazama u Turskoj. Već ce biti na zvaničnim servisima", zaključuje Šapić.
Foto: Beoinfo
Navodi da je došlo do još jedne promene cena. Snižena je mesečna karta na 2.200 dinara. C zona koja obuhvata ceo grad je sada 3.300 dinara, a bila je 3.500 dinara.

U zoni B spadaju sve prigradake opštine, osim Grocke koja se deli na pola.

Od sutra, sugrađani će moći da šalju SMS sa tekstom karte na 9011.

Za dnevnu kartu od 90 minuta za zonu A ukucava se tekst karte A90, za B B9 i C za obe zone C90 na 9011.

Kupovina dnevne karte za zonu A podrazumeva da se pošalje SMS sa tekstom A1 na 9011, za zonu B šalje se B1 na 9011, a za obe zone C1 na 9011.

Za nedeljnu kartu šalje se A7, B7 ili C7 (u zavisnosti od željene zone) na 9011.

Mesečna karta putem sms može se kupiti tako što se ukuca A30, B30 ili C30 i pošalje na broj 9011.

Cena dnevne karte za A i B zonu su 50 dinara, a za obe 100 dinara.

Dnevna karta za A i B zonu košta 120 dinara a za obe 150 dinara.

Mesečna karta za A i B zonu biće 2.200 dinara.

"U novom sistemu su sve uprostili. Tačno se zna koji deo pripada kojoj zoni. Maksimalno je sve uprošćeno građanima. Jednostavnije i prostije od ovoga ne postoji", zaključio je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: