Kultura

Četvrtak, 10.12.2020.

12:55

Proba predstave "Sin" u Ateljeu 212

U pozorištu Atelje 212 počinju probe predstave "Sin" Florijana Zelera, savremenog francuskog romanopisaca i dramskog pisca.

Izvor: B92

Proba predstave
Foto: Arhiva Atelje 212

Dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih dobitnik Molijerove nagrade. Časopis Gardijan ga je proglasio "najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

Komad "Sin", koji će biti premijerno izveden na srpskom jeziku u Ateljeu 212 u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove trilogiji u kojoj pisac istražuje porodične odnose uvek se fokusirajući na jednog člana porodice.

Prvi deo te trilogije je komad "Otac", koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, upravo je snimljen i film sa Entonijem Hopkinsom i Oliviom Kolman u glavnim ulogama. Drugi je komad "Majka", koji je imao svoju premijeru u Njujorku sa Isabel Iper i Krisom Notom..Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama...
Foto: Arhiva Atelje 212
Komad "Sin" pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.

Atelje 212 je tokom ove pozorišne sezone izveo pet premijera, ovo će biti šesta i planirana je za početak marta ukoliko epidemiološka situacija dozvoli.
Foto: Arhiva Atelje 212
Rediteljka predstave je Ana Tomović.

Prevoditeljka teksta je Ivana Dimić.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov.

Scenografkinja je Jasmina Holbus.

Kostimografkinja je Momirka Bailović.

Psihološka saradnica na predstavi je Nina Umićević.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Luka Grbić prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: