Muzika 7

19.10.2024.

18:30

Ovo 70 godina nikome nije pošlo za rukom: Mlada pevačica iznenadila svet VIDEO

Pevačica Sabrina Karpenter (25) postala je prva muzičarka nakon 71 godine koja je provela 20 nedelja na prvom mestu Zvanične liste singlova, piše Official Charts.

Izvor: Index.hr

Ovo 70 godina nikome nije pošlo za rukom: Mlada pevačica iznenadila svet VIDEO
EPA-EFE/STEPHANI SPINDEL

Podeli:

Njena pesma "Taste" već osmu uzastopnu nedelju drži prvo mesto, čime postaje najdugovečniji singl broj 1 u 2024. godini.

Ovo postignuće znači da je Sabrina ove godine na vrhu Zvanične liste singlova provela ukupno 20 nedelja s pesmama "Taste" (osam nedelja na prvom mestu), "Espresso" (sedam nedelja na prvom mestu) i "Please Please Please" (pet nedelja na prvom mestu).

Druga pevačica u istoriji kojoj je to uspelo

Ona je tek druga pevačica u istoriji koja je uspela da provede 20 nedelja na prvom mestu u jednoj kalendarskoj godini. Uz nju, to je ostvario pevač Frenki Lejn davne 1953. godine, tokom ranih dana Službene liste singlova.

Sabrina je takođe osigurala svoj četvrti hit u top 10 albuma Short N’ Sweet. Njena pesma "Bed Chem" ulazi na lISTU na devetom mestu.

Bila i na naslovnici Timeovih 100 najuticajnijih mladih lidera

Sabrina je ovog meseca bila i na naslovnici Timeove liste 100 Next. Time 100 Next lista predstavlja spisak najuticajnijih pojedinaca koji oblikuju budućnost svojih područja delovanja. Ova lista uključuje mlade lidere, inovatore i zvezde u usponu iz različitih sektora, poput tehnologije, zabave, politike, sporta i drugih industrija.

Time je objavljuje kako bi se prepoznao nove talente i promene koje donose, ističući ljude koji već sada imaju velik uticaj i potencijal da oblikuju buduće globalne trendove i događaje.

Globalnu slavu stekla je singlom "Espresso"

Iako je ova 25-godišnjakinja poprilično dugo na sceni kao pevačica i glumica, globalnu slavu stekla je singlom "Espresso", koji je predstavila tokom nastupa na Koačeli 2024.

Ubrzo je usledio i "Please Please Please". Sabrina je ove godine osvojila svoju prvu MTV nagradu na dodeli VMA 2024. godine za pesmu godine s hitom "Espresso".

Jedna je od najpopularnijih pevačica nove generacije

Sabrina je trenutno jedna od najpopularnijih pevačica nove generacije. Tome je pripomogla i popularna Tejlor Svift, koja je upravo Sabrinu odabrala za pevačicu koja će je pratiti na turneji Eras.

Nakon glumačkog debija 2011. godine dobila je glavnu ulogu u seriji Disney Channela "Girl Meets World" (spin-off popularne serije Boy Meets World). Nakon toga i ostalih pojavljivanja u raznim Diznijevim serijama i projektima Sabrina je krenula u svet muzike sledeći stope Diznijevih legendi kao što su Majli Sajrus i Selena Gomez.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: