Muzika 1

13.10.2024.

14:56

Neobjavljeni demo snimci Džimija Hendriksa uskoro na aukciji

Magnetofonske trake sa dosad neobjavljenim demo i drugim snimcima pokojnog američkog muzičara Džimija Hendriksa, naći će se 15. novemba na aukciji u zajedno sa mnogim Hendriksovim ličnim predmetima poput odeće.

Izvor: Tanjug

Neobjavljeni demo snimci Džimija Hendriksa uskoro na aukciji
Profimedia

Podeli:

Među snimcima koji će se naći na aukciji su i demo snimci pesama ''Up From The Skies'', ''Ain't No Telling'' i ''Little Miss Lover'', koje su se našle na drugom albumu Hendriksovog benda ''The Jimi Hendrix Experience'', ''Axis: Bold as Love'', kao i demo verzija ''Stone Fre'' koja je objavljena na B strani singla ''Hey Joe'', prenosi Gardijan.

''Ove verzije nikada ranije nisu emitovane, publika ih nije čula i nisu kružili okolo'', rekao je muzički konsultant aukcijske kuće Propstor Mark Hohman.

Možda vas zanima

Cene između 500 - 20.000 dolara

Hiljade predmeta iz "Igre prestola" na aukciji

Posle osam sezona epske sage "Igra prestola", više od 2.000 predmeta iz ove popularne serije američke televizijske mreže HBO biće izloženi na aukciji, po cenama od 500 do 20.000 dolara.

21:37

3.9.2024.

39 d

''Mnogo su črvšće i tečnije. Možete čuti više gitare, po čemu je Hendriks, očigledno, bio poznat. Stručnjaci koji su čuli ove snimke slažu se da su oni superiorniji u odnosu na sve druge verzije tih pesama'', naveo je Hohman.

Dodao je da će onaj ko bude kupio trake moži da se pohvali ''da ima sopstvene pesme Džimija Hendriksa koje samo ona može da sluša''.

Kako navodi Gardijan, očekuje se da će samo traka koja sadrži demo snimke biti prodata za do 200 hiljada funti.

Kolekciju prodaje Patriša Triksi Saliven, koja je bila lična asistentkinja Hendriksovog menadžera Majkla Džefrija u periodu između 1966. i 1973, i koja je sarađivala sa muzičarima, najčešće tako što je rezervisala termine u studijima i kreirala rasporede turneja.

Možda vas zanima

Među ličnim predmetima su i obrazac SAD koji je Hendriks popunio kako bi zatražio izvod iz matične knjige rođenih koji mu je bio potreban za dobijanje pasoša, planovi putovanja i pojedini papiri sa ličnim finansijama.

Potencijalni kupac moraće da pregovara sa prodavcem ukoliko bude poželeo da demo snimke negde objavi.

Džimi Hendriks se smatra jednim od najznačajnijih gitarista u istoriji muzike, čiji stil u kojem je spajao rok, soul, bluz i džez imao veliki uticaj na muzičare širom sveta.

Među njegovim najčuvenijim pesmama su ''Purple Haze'', ''Foxey Lady'', ''All Along the Watchtower'', ''Castles Made of Sand'' i druge.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: