Muzika 1

03.10.2024.

8:38

Bend Pink Flojd "prodat" za 400 miliona dolara

Britanski rok bend Pink Flojd postigao je dogovor sa kompanijom Soni o prodaji svog muzičkog kataloga za skoro 400 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Bend Pink Flojd "prodat" za 400 miliona dolara
Profimedia/MUSTcom/stacklink/IMWVAMUJU

Podeli:

Legendarna grupa pristala je da proda prava na svoj muzički katalog, ime i brend, ali ne i prava na pesme.

Ovome su prethodili višegodišnji sporovi oko detalja prodaje između preživelih članova benda, prenosi Gardijan.

U 2022, Varajeti (Variety) je objavio da Pink Flojd planira da proda svoje ploče i drugu imovinu u vrednosti do 500 miliona dolara.

Međutim, prema pisanju lista, potencijalni kupci su odložili kupovinu nakon intervjua basiste i osnivača benda Rodžera Votersa za magazin Roling stoun 2022. godine, u kojem je dao kontroverzne izjave o Izraelu, Ukrajini, Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Možda vas zanima

Između ostalog, Voters je rekao da nije tačno da je ruska invazija na Ukrajinu 2022. godine "ničim izazvana". Rusija je pozvala Votersa da se obrati Savetu bezbednosti UN početkom 2023. godine, gde je ponovio tvrdnju.

Kasnije te godine, berlinska policija je istražila Votersa zbog uniforme u nacističkom stilu koju je nosio na tamošnjem koncertu. Iste godine je dobio pravnu bitku i dozvoljeno mu da održi koncert u Frankfurtu, nakon što je grad pokušao da otkaže događaj nazivajući Votersa "jednim od najpoznatijih antisemita na svetu".

Možda vas zanima

Napominje se da je muzički katalog Pink Flojda jedan od najvrednijih u modernoj muzici. Među najpoznatijim albumima benda su The Wall, Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals i drugi.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: