Muzika 0

27.09.2024.

10:56

Oni su broj jedan VIDEO

Kompanija za licenciranje muzika PPL proglasila je Coldplay najslušanijom britanskom grupom 21. veka.

Izvor: Index.hr

Oni su broj jedan VIDEO
EPA-EFE/Mauricio Dueñas Castañeda

Podeli:

Londonski pop rok bend, koji uz frontmena Krisa Martina čine Gaj Beriman, Džoni Bakland i Vil Čempion. emitovan je 40.000 puta više na britanskim radio stanicama i TV-u od klasičnih rockera Kvin, koji su bili na drugom mestu.

Najslušanija pesma Koldpleja je hit broj jedan iz 2008. Viva La Vida, a slede i drugi njihovi hitovi Paradise, Clocks, Something Just Like This i Adventure Of A Lifetime. 

EPA-EFE/Mauricio Dueñas Castañeda

Bend, osnovan 1990-ih, uživa trajnu popularnost, a tokom leta postao je prvi koji je pet puta bio hedlajner na festivala u Glastonberiju. Od izdavanja svoje debitantske ploče Parachutes 2000, imao je ukupno devet albuma koji su bili na vrhu lista.

Na trećem mestu je grupa Take That, dok je devojačka grupa Little Mix iz X Factora na četvrtom mestu, a Bitlsi su na petom. Mančesterski rokeri Oasis su na šestom mestu, dok su Bee Gees na sedmom mestu, velška grupa Stereophonics stigla je na osmo mesto, pop duo Eurythmics je deveti, a Rolingstonsi zaokružili su listu na desetom mestu.

 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: