Muzika 1

26.09.2024.

14:54

Legendarni bend objavio novu pesmu posle 16 godina VIDEO

Velikani svetske rock scene, The Cure, objavili su novi singl "Alone", nakon 16 godina pauze.

Izvor: B92.net

Legendarni bend objavio novu pesmu posle 16 godina VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ova simfonijska balada sa teškim bubnjevima i električnom gitarom ujedno najavljuje i izlazak novog albuma.

Novu pesmu bend izvodi uživo već dve godine na početku svakog koncerta, ali ovoga puta najzad stiže kao prvi singl sa njihovog nadolazećeg albuma "Songs Of A Lost World", čiji je izlazak najavljen za 1. novembar.

"To je pesma koja najavljuje ceo album – čim smo je snimili znao sam da će to biti prva pesma i osetio sam kako mi ceo album dolazi u fokus. Neko vreme sam se mučio sa pronalaženjem pravog načina da otvorim album, radio sam samo sa idejom o tome kako je biti sam i nekakvim osećajem koji me je sve vreme pratio i koji mi je govorio da već znam kako treba da ga započnem. Kad smo završili snimanje prisetio sam se poeme ’Dregs’ koju je napisao Ernest Dowson i u tom trenutku sam znao da su ta pesma i album stvarni", izjavio je Robert Smith povodom singla "Alone".

The Cure je oformljen 1978. godine i trenutno broje preko 30 miliona prodatih albuma širom sveta, četiri puta su bili hedlajneri Glastonbury festivala, postali su članovi najveće rock institucije – Rock And Roll Hall of Fame 2019. godine. Tokom godina postojanja stvorili su armiju fanova, a njihova bogata diskografija je postala žanr za sebe, spajajući new wave i pank sa neo-gotičkom veličanstvenošću, čineći ih jednim od najuticajnijih britanskih bendova svih vremena.

Poslednji album koji je grupa The Cure objavila bio je "4.13 Dream" iz 2008. godine, i dostigao je 16. mesto na Billboard-ovoj 200 listi. "Alone", zajedno sa najavom izlaska albuma "Songs Of A Lost World",  predstavlja kraj jednog dugo očekivanog povratka u rock muzici.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: