Muzika 2

05.09.2024.

8:04

"Čorba" prvim albumom napravila bum, a onda su Bora, Miša i Rajko morali da se rastanu: Ovo je razlog

Grupa Riblja čorba svoj debi album “Kost u grlu” objavila je 1979. godine, a članovi uspeh nisu mogli da prate zajedno,

Izvor: B92.net

"Čorba" prvim albumom napravila bum, a onda su Bora, Miša i Rajko morali da se rastanu: Ovo je razlog
Dimitrije Nikolic/ATAImages

Podeli:

Uoči izlaska ploče održan je i veliki concert na stadionu Tašmajdan, pa je grupa i te kako skrenula pažnju na svoj rad i dobila mesto na širokoj muzičkoj mapi tadašnje Jugoslavije.

Sve tekstove napisao je Bora Đorđević, a na albumu su se našle pesme koje su i danas veliki hitovi, “Ostani đubre do kraja” , “Rokenrol za kućni savet”. Na ovom albumu našle su se još i pesme “Tu su bile još i “Zvezda potkrovnja i suterena”, “Rasprodaja bola”, “Pozajmila je pare, poludela je skroz, kupila je kartu i sela je u voz”, “Mirno spavaj”, “Egoista”.

Rekacije na ovaj album bile su više nego odlične, zanimljivo je to da su glavni članovi benda Bora Đorđević, Miša Aleksić i Rajko Kojić nakon objave otišli na služenje vojnog roka i uspeh benda "posmatrali" sa te distance.

Sve je prošlo veoma uspešno, pokazaće i istorija, a Riblja čorba već 1981. Izdaje drugi album, “Pokvarena mašta i prljave strasti” na kojem su se opet našli veliki hitovi.

Podsetimo, Bora Đorđević, jedan od osnivača Riblje čorbe preminuo je u sredu rano ujutru.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

21 h

Podeli: