Muzika 1

16.07.2024.

14:16

Dejan Petrović domaćin 63. Dragačevskog sabora trubača u Guči!

Dejan Petrović, majstor trube i jedan od najcenjenijih izvođača, domaćin je ovogodišnjeg 63. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se održava od 02. do 04. avgusta u organizaciji Opština Lučani, KC Guča, TO Dragačevo i Skymusic.

Izvor: B92.net

Dejan Petrović domaćin 63. Dragačevskog sabora trubača u Guči!
Promo/Skymusic

Podeli:

Ovo je prvi put u istoriji Sabora da je trubač proglašen za domaćina, što je priznanje za ogroman doprinos trubačkoj muzici i promociji trube koju su ostvarili Dejan Petrović, ali i njegov otac, Milovan Mićo Petrović, jedan od najvećih majstora trube, koji je svom sinu i usadio ljubav prema ovom instrumentu.


"Zasluge da bude domaćin Sabora ne pripadaju samo Dejanu, već i njegovom ocu, Mići Petroviću. Mi iz organizacije Sabora ovim gestom želimo da kažemo jedno veliko hvala za sve ono što su Dejan lično, njegov otac i porodica Petrović uradili na promociji ne samo gučanskog kraja, ne samo trube, već i čitavog kulturnog stvaralaštva Zapadne Srbije" – saopštio je Organizator.

Petrović će ove godine imati dvojaku ulogu: da kao domaćin promoviše Sabor, ali i da se još jednom popne na veliku pozornicu na Stadionu sa svojim Big Bendom drugog saboraškog dana, u subotu, 03. avgusta.

"Velika je čast i zadovoljstvo, a ujedno i obaveza što ću ove godine biti domaćin Sabora. Ja sam uvek otvorenog srca dolazio u Guču i dok sam bio takmičar, a i kasnije, kada sam nastupao u revijalnom delu programa. Ne znam da li sam srećniji što ću opet nastupati pred tom publikom kao muzičar ili što ću biti domaćin ovogodišnjeg Sabora",  istakao je Petrović.

63. Dragačevski sabor trubača održava se u okviru Guča festivala (01 – 04. avgust), a više informacija pronađite OVDE.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: