Muzika 0

27.06.2024.

8:39

Počinje Arsenal Fest u Kragujevcu: Prve večeri festivala bend Dogstar sa Kijanu Rivsom

U Kragujevcu danas počinje 14. izdanje Arsenal fest, jednog od najvećih muzičkih događaja u ovom delu Evrope, koji se organizuje od 2011. godine.

Izvor: Tanjug

Počinje Arsenal Fest u Kragujevcu: Prve večeri festivala bend Dogstar sa Kijanu Rivsom
Profimedia

Podeli:

Festival, koji će i ove godine okupiti neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice, biće priređen na tri bine u prostoru "Kneževog arsenala": Main Stage-u, Garden Stage-u i Explosive Stage-u.

Kada je reč o "najzvučnijim" imenima, prve večeri festivala, na Main Stage-u, od 23.20 nastupiće američki bend Dogstar, u kome bas gitaru svira Kijanu Rivs, glumačka zvezda Holivuda. Rivs sa kolegama iz benda dolazi u Kragujevac posle nastupa u Zagrebu.

Pre benda Dogstar, na istoj sceni, od 21.40, sviraće Partibrejkersi.

Koncert je deo turneje kojom bend obeležava 50 godina od osnivanja.

Možda vas zanima

Kako je najavljeno, uz Gorana Bregovića, hitove "Bijelog dugmeta" izvodiće i dvojica od trojice nekadašnjih pevača ove legendarne jugoslovenske grupe - Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.   

Možda vas zanima

Festival će tradicionalno će biti priređen u prostoru "Kneževog arsenala" - spomeniku našoj industrijskoj tradiciji, u kome je, početkom rada Topolivnice, 1853. godine začeta srpska industrija. U skladu sa tim je i slogan ovogodišnjeg "Arsenal Festa", koji glasi "Arsenal svetla!" i posvećen je jubileju - 140. godini od kada je na prostoru "Kneževog arsenala" zasijala prva sijalica na Balkanu.

Inače, najavljen je dolazak velikog broja poklonika festivala iz celog regiona. U Kragujevcu su popunjeni svi smeštajni kapaciteti, a zbog ogromne potražnje cene prenoćišta su vrtoglavo porasle, čak i do 15.000 dinara za noć!

Oni koji nisu uspeli da obezbede krevet, preskupo im je noćenje u hotelima i hostelima, ili su, pak, jednostavno - avanturisti, i ove godine imaju priliku da pod šatorom odsedaju u Arsenal Kampu, koji je će biti postavljen pored Stadiona "Čika Dača", a smeštaj u kampu za tri dana košta 1.500 dinara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: