Knjige/Stripovi 0

10.10.2024.

8:05

Morgan Friman otkrio koja knjiga mu je promenila život

Morgan Friman, uspešan glumac i reditelj, ističe prednosti rada na strastvenim projektima. Međutim, uprkos svojoj ljubavi prema čitanju, nikad nije učestvovao u adaptacijama svojih omiljenih knjiga.

Izvor: Index.hr

Morgan Friman otkrio koja knjiga mu je promenila život
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Podeli:

Čudno je to s obzirom na to da su mnogi romani koje ceni, poput Mobija Dika Hermana Melvila, mnogo puta adaptirani za film i televiziju, a on nikad nije bio deo tih projekata.

Friman posebno veže Dika uz svoju ljubav prema moru te zbog tradicije nosi zlatnu minđušu koja pokriva troškove sahrane u slučaju da umre na moru.

Osim toga, među njegovim omiljenim knjigama su Velika očekivanja Čarlsa Dikensa i Biblija otrovnog drveća Barbare Kingsolver.

Njegova ljubav prema literaturi počela je knjigom Crna lepotica Ane Sevel, koju je prvi put pročitao u ranom detinjstvu.

"To je bila prva knjiga koju sam pročitao. Zaboravio sam da li mi je to preporučio bibliotekar ili sam na nju naišao slučajno, ali ideja o čitanju knjige – ne stripova – bila je deo razvoja moje ljubavi prema literaturi", otkrio je za Njujork Post.

Knjiga Crna lepotica je često bila adaptirana, ali Friman možda nije želeo da narušiti svoja dragocena sećanja iz detinjstva sopstvenom verzijom priče. 

U vreme kad je odrastao, čitanje je bilo jedno od retkih oblika zabave, a Crna lepotica je postavila temelj za njegovu strast prema knjigama.

Friman zaključuje da je posebno povezan s tom knjigom jer mu je promenila život otvorivši vrata za maštu i ljubav prema čitanju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: