Knjige/Stripovi 0

05.06.2024.

13:32

Remek-delo nadrealističkog humora „Kompleks Sacume" u prodaji

Od autora bestselera Sandej tajmsa Boba Mortimera

Izvor: B92.net

Remek-delo nadrealističkog humora „Kompleks Sacume" u prodaji
Promo

Podeli:

Vulkan izdavaštvo objavilo je briljantnu knjigu najomiljenijeg komičara u Engleskoj – Kompleks Sacume. Stigla je misterija zbog koje ćete umreti od smeha.

Priča uključuje mnoge uobičajene teme krimi-trilera, od fatalne žene do zastrašujućih neprijatelja, ali i toliko nadrealnih posebnosti kakve poseduje samo Bob Mortimer.

Mortimer postiže dobar balans ubedljivim zapletima, divno apsurdnim obrtima i privlačnom karakterizacijom junaka, dajući odličan uvid u svet britanske komedije i društva. Mnogi komičari imaju urnebesnu verziju svojih rutina, a Bob Mortimer je upravo to uradio u ovoj knjizi, kombinujući humor, intervjue i korisne savete.

Kompleks Sacume je nadrealna i šarmantna priča o čoveku koji veruje da postoji organizacija ljudi koja želi da ga uhvati.

Upoznajte Garija, tridesetogodišnjeg pravnog pomoćnika koji luta kroz život u svom jeftinom odelu. Gari voli da ćaska sa vevericom koju svakodnevno susreće u parku. Nema mnogo drugova: možda nekoliko momaka sa kojima gleda fudbal.

Glavni protagonista nije baš potpuno neprimetan, ali je istina i da bi retko kome zapao za oko. Jedne večeri odlazi na pivo sa svojim (jedinim) prijateljem Brendanom. Brendan ga, međutim, ostavlja na pola krigle piva; u tom trenutku predivna brineta prilazi Gariju (čudno!) i počinje da flertuje sa njim (još čudnije!), a onda, čim se on okrene... i ona nestane. Ostavlja za sobom samo knjigu, neki blesavi bestseler sa užasnim koricama, koji ovih dana svi – apsolutno svi – izgleda imaju u torbi.

Promo

Kada Gari sutradan čuje da je njegov prijatelj nestao, shvata da se ipak dešava nešto pomalo čudno. Kakve veze sa tim ima zagonetna devojka iz paba? I šta se stvarno desilo sa Brendanom? Teško je reći: Gari je veoma loš detektiv, sa vevericama i starim damama kao pomagačima, a ako može nešto da uprska, uprskaće. Uvek.

I tako započinje njegova potraga, preko stambenih kompleksa i prodavnica pita u južnom Londonu, koja će napokon doneti malo ljubavi i uzbuđenja u njegov inače sivi i neizuzetni život.

„Duhovito, inteligentno, nežno." – Sandej tajms

„Urnebesno." – Dejli mejl

„Svideće vam se." – Independent

Knjigu Kompleks Sacume možete potražiti na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: