Film/TV 1

20.10.2024.

8:00

Stiže nova verzija kultnog horor filma

Italijanski reditelj Luka Guadanjino, poznat po radu na filmovima "Kvir", "Izazivači" i "Skrivena ljubav", u završnim je pregovorima s Lionsgateom za snimanje nove verzije romana "Američki psiho" autora Breta Istona Elisa iz 1991. godine.

Izvor: Index.hr

Stiže nova verzija kultnog horor filma
Profimedia

Podeli:

Deadline izveštava da je reditelj u završnim pregovorima s filmskim studijom, a film bi za studio trebala da producira kuća Frenesy Films.

Dodaju da će scenario za film napisati Skot Z. Burns, a izvršni producent biće Sem Presman, sin Edvarda R. Presmana, producenta originalnog filma iz 2000. godine.

Izvori za Deadline ističu da Guadanjinov Američki psiho neće biti rimejk postojećeg filma s Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi, koji je režirala Mari Haron, već nova adaptacija Elisovog romana.

Ovo je projekat na kojem studio radi već neko vreme, a nakon nedavnih sastanaka s Guadanjinom, vodstvo studija zaključilo je da je on savršen izbor za svež pristup ovoj priči.

"Oduševljeni smo što možemo dodati još jednog elitnog filmaša u naš nadolazeći program. Luka je briljantan umetnik i savršen vizionar za stvaranje potpuno nove interpretacije ovog mračnog i klasičnog dela", rekao je Adam Fogelson, predsednik Lionsgate Motion Picture Groupa, prenosi Deadline.

Podsetimo, Američki psiho prati priču o bankaru Patriku Bejtmanu sa Menhetna, koji skriva alternativni psihopatski ego od svojih saradnika i prijatelja dok živi dvostruki život u kojem skriva da je serijski ubica. 

On svoje frustracije i nezadovoljstvo iskaljuje na različitim beskućnicima, životinjama i ljudima koji mu se nađu na putu, poput policajaca, čuvara i domara u svojoj kancelariji u kojoj se sakrio nakon što je ubio policajce.

Guadanjino trenutno promoviše još jedan film zasnovan na romanu

Nakon uspeha koji je Guadanjino ostvario sa sportskom dramom Rivali u kojoj je glavnu ulogu imala Zendaja, reditelj trenutno promoviše film Kvir.

Ovaj film predstavlja još jednu adaptacija romana u kojem glavnu ulogu ima Danijel Krejg, a premijera će biti u bioskopima krajem novembra ove godine, a temelji se na nedovršenom romanu američkog pisca Viliama S. Burougsa.

Radnja filma smeštena je u 1950-e i prati Vilijama Leja (Danijel Krejg), koji pripoveda o svom životu u Meksiko sitiju među američkim studentima iseljenicima i vlasnicima barova koji preživljavaju od honorarnih poslova i beneficija GI Bila. Vilijam se zaljubi u mlađeg muškarca, Eugenea Alertona, a priča potom prati odnos između njih dvojice. 

Takođe, trenutno radi na postprodukciji filma "After the Hunt" s Džulijom Roberts u glavnoj ulozi.

Radnja trilera prati priču o univerzitetskoj profesorki  koja se pronađe na ličnom i profesionalnom raskršću kada jedna studentkinja iznese optužbe protiv jednog od svojih kolega, a mračna tajna iz njene prošlosti izađe na videlo.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: