Film/TV 3

20.10.2024.

14:30

Fanovi Gospodara prstenova će se oduševiti: Oglasila se scenaristkinja

Čini se da nadolazeći film iz sveta Tolkina "Gospodar prstenova: Lov na Goluma" možda neće biti jedini koji će obožavaoci gledati.

Izvor: Index.hr

Fanovi Gospodara prstenova će se oduševiti: Oglasila se scenaristkinja
Profimedia/Studio Publicity Film Stills

Podeli:

Kako je nedavno za časopis Empire objasnila scenaristkinja Filipa Bojens, koja je radila na trilogijama Gospodar prstenova i Hobitu Pitera Džeksona, postoji šansa da će se snimati još jedan film iz ovoga sveta.

Bojens je zbog nesporazuma nakon izjave Iana Mekelena da će priča o Golumu biti podeljena u dva filma, objasnila kako to nije tačno, već da su istovremeno počeli da rade na konceptu dva igrana filma, izveštava Varajeti.

"Mogu definitivno da vam kažem da to neće biti dva filma. Došlo je do nesporazuma jer smo započeli konceptualni rad na dva različita igrana filma. Prvi je 'Lov na Goluma', a drugi još nije potvrđen", otkrila je scenaristkinja za Empire.

Bojens piše scenario i za ovaj "Lov na Goluma" s dugogodišnjim saradnicima iz prethodnih projekata u ovom svetu - Fran Valš, Fibi Gitins i Artijem Papageorgiouom.

Iako nije previše rekla o novom i još uvek nepotvrđenom igranom filmu, otkrila je neke detalje.

Scenaristkinja je novi film opisala kao "prilično intenzivnu priču koja se događa nakon Bilbove rođendanske zabave i pre rudnika Morije. To je specifičan deo neispričane priče, ispričan iz perspektive neverovatnog stvorenja", prenosi Variety.

Šta je dosad poznato o filmu Gospodar prstenova: Lov na Goluma?

Iako je dosad reditelj filmova bio Piter Džekson, rediteljsku palicu ovoga puta preuzima Endi Serkis, koji je glumio Goluma u trilogijama Hobit i Gospodar prstenova. Ipak, Piter Džekson će i dalje učestvovati na projektu i to kao producent, u saradnji s Filipom Bojens i Fran Valš. 

Džekson je početkom maja otkrio šta planiraju da istraže ovim filmom te je rekao da će fokus biti na razumevanju Golumovog uma.

"Lik Goluma/Smigola oduvek me fascinirao jer Golum odražava ono najgore u ljudskoj prirodi, dok je Smigol njegova nedvosmisleno simpatična strana. Mislim da se s Golumom podjednako mogu povezati čitataoci i filmska publika jer malo od svega toga postoji u svima nama.

Zaista želimo da istražimo njegovu priču i zadubimo se u one delove njegovog putovanja koje nismo imali vremena da obradimo u prethodnim filmovima. Prerano je znati koga će sve sresti na putu, ali dovoljno je reći da ćemo slediti vodstvo profesora Tolkina", rekao je tada Džekson.

Od glumačke postave iz filmova, dosad su želu za repriziranjem uloga potvrdili Ian Mekelen kao Gandalf, Orlando Blum kao Legolas i Vigo Mortensen kao Aragorn, ali samo ako priča bude odgovarala njihovim likovima - prenosi Varajeti.

Prema Bojens, postoji potencijal da se u novim filmovima opet pojavi Gandalf jer je budućnost "Prstenova" najverovatnije povezana uz taj lik. 

"Razmatramo nekoliko ideja, ali većina tih ideja uključuje Gandalfa. Tako da bi se on mogao vratiti za dva igrana filma", dodala je Bojens za Empire.

Planirana premijera filma "Gospodar prstenova: Lov na Goluma" je tokom 2026. godine.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: