Film/TV 0

18.10.2024.

16:24

Brus Vilis nikako nije želeo da izgovori ovu repliku tokom snimanja filma "Umri muški" VIDEO

Iako se sada povukao zbog bolesti, glumca Brusa Vilisa godinama smo gledali u brojnim akcionim filmovima, a među najpoznatijima su verovatno oni iz serijala Umri muški (Die Hard).

Izvor: Index.hr

Brus Vilis nikako nije želeo da izgovori ovu repliku tokom snimanja filma "Umri muški" VIDEO
Profimedia/THE RONALD GRANT ARCHIVE

Podeli:

Brus Vilis se pet puta pojavio u ulozi Džona Meklejna, a tokom snimanja drugog filma svađao se s rediteljem Renijem Harlinom iz jednog razloga.

Kako izvještava Far Out Magazine, reditelj Harlin je u jednom intervjuu za Empire otkrio da je poznati glumac tokom snimanja filma odbijao da izgovori jednu rečenicu iz scenarija.

Vilis nije hteo da ga publika doživljava samo kao zabavnog glumca pa je reditelju rekao da humor u nastavku ne dolazi u obzir.

To je zbunilo reditelja jer je Meklejnov humor u prvom filmu bio veliki deo onoga zbog čega su ga gledaoci zavoleli.

Konkretno, reč je o sceni iz filma u kojoj Meklejn šalje faks nekome u Los Anđelesu, a zaposlena ga zavodnički posmatra.

Meklejn to primeti, nasmeši se, pokaže na svoj venčani prsten i kaže joj: "Samo faks, gospođice. Samo faks."

Čini se da je ta rečenica prilično zasmetala glumcu koji se nije ustručavao da se suprotstavi reditelju.

Vilis je na kraju pristao da izgovoriti rečenicu pod jednim uslovom

Harlin je rekao da je Vilisovo ponašanje dovelo do neugodne situacije među njima jer se nikako nisu mogli da se dogovore. Reditelj je tada dodao da mu je Vilis prezrivo rekao: "To je tako jeftino i glupo. Odbijam to da izgovorim. Te jednoslojne fore i šaljivi komentari, to je s***e. Kad su životi na kocki, ne možeš tako nešto da kažeš", na šta sam mu odgovorio: "Da, ne u stvarnom životu, ali ovo je film. Ovo je Umri muški", prenosi Far Out.

Ipak, glumac se i dalje nije složio s rediteljem, a tek nakon hitnog sastanka s producentom Džoelom Silverom, došli su do dogovora da Vilis može da snimi onoliko ponavljanja koliko želi, pod uslovom da jednom odradi scenu onako kako je Harlin zamislio.

Reditelj je tada rekao: "Učinio je to nevoljno i ne baš srećno, ali je ipak to izveo. Rečenica je u filmu i ljudi je vole. Nije samo smešna, pokazuje da mu je stalo do njegove supruge. To ga čini odanim i zaista časnim čovekom. Jer, nije samo reč o spašavanju sveta, radi se o nečem puno ličnijem."

Radnja filma Umri muški 2 iz 1990. godine odvija se godinu dana nakon događaja iz prvog filma.

Ovoga puta pokušava da spreči da grupa odmetnutih vojnih operativaca preuzme kontrolu nad međunarodnim aerodromom Washington Dulles, u kojoj Meklejn čeka svoju ženu koja se vraća s puta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: