Film/TV 4

15.10.2024.

8:03

Stiže film o Draženu Petroviću VIDEO

Svetska premijera dugometražnog igranog filma Dražen održaće se u ponedeljak 22. oktobra u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma.

Izvor: Index.hr

Stiže film o Draženu Petroviću VIDEO
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Podeli:

Film reditelja Danila Šerbedžije, kao i autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera tako će premijerno biti prikazan na Draženov rođendan u njegovom rodnom gradu

Ovaj dugo iščekivani film, koji prati život i karijeru jednog od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, donosi fascinantnu priču o "košarkaškom Mozartu", koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Evropu nego i SAD.

Film je sniman, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, Nju Džerziju i Njujorku, što dodatno doprinosi emotivnoj snazi priče.

"Ime Dražena Petrovića izaziva divljenje širom sveta ne samo u košarci, već i kao sinonim kako velikim radom ostvariti snove. Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspehe, mi smo na velikim platnima želeli da prikažemo priču o čoveku – njegovom odrastanju, odnosu s porodicom i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Zato ovo nije tipičan sportski film već je naglasak više stavljen na Draženovu ličnu priču", objašnjavaju producenti Zdjelarević i Šiber.

Ko glumi u filmu?

Glavnu ulogu tumači Domagoj Nižić. Draženovog starijeg brata Aleksandra Petrovića glumi Pavle Matuško, a u glumačkoj ekipi su se našli i Zrinka Cvitešić, kao Draženova majka Biserka, kao i nekadašnji pevač Hladnog piva Mile Kekin, koji je igrao proslavljenog trenera Mirka Novosela, još jednog hrvatskog stanovnika Košarkaške kuće slavnih, čijom je zaslugom Dražen Petrović stigao iz Šibenka u zagrebačku Cibonu, iz koje se kasnije otisnuo u Real Madrid te u NBA ligu, u kojoj je igrao za Portland Trail Blazerse i New Jersey Netse sve do juna 1993., kad je njegov život tragično prekinut u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

23 h

Podeli: