Film/TV 1

14.10.2024.

9:52

Film iz 2016. tek sada postao hit na Netfliksu: Ima 15 miliona sati gledanja VIDEO/ANKETA

Film Tima Bartona, zasnovan na romanu Ransoma Rigsa, pod nazivom "Dom gospođice Peregrine za čudnovatu decu" , postao je hit na Netfliksu osam godina nakon izlaska.

Izvor: Index.hr

Film iz 2016. tek sada postao hit na Netfliksu: Ima 15 miliona sati gledanja VIDEO/ANKETA
Profimedia/Studio Publicity Film Stills

Podeli:

Film iz 2016. godine popeo se na vrh najgledanijih filmova na Netfliksu u periodu od 30. septembra do 6. oktobra, objavio je taj striming servis.

Ima više od 15 miliona sati gledanja. Popularnost filma iznenadno je skočila nakon što je Barton objavio nastavak Bitlđusa.

O čemu se radi u filmu?

Baziran na romanu Ransoma Rigsa iz 2011. godine, film iz 2016. prati tinejdžera koji, nakon što otkrije tragove misterije koja se proteže kroz vreme, naiđe na dom za neobičnu decu, a misterija se produbljuje kako se približava njegovim stanovnicima i upoznaje njihove jedinstvene sposobnosti.

Glumačku postavu čine Eva Grin, Asa Baterfild, Kris O'Dovd, Alison Džanej, Rupert Everet, Terens Stamp, Ela Purnel, Džudi Denč i Samjuel L. Džekson.

Godine 2016., kada je izašao, film je bio dosta popularan. Na bioskopskim blagajnama širom sveta zaradio je preko 296 miliona dolara. 

Međutim, s obzirom na budžet od 110 miliona dolara, ovo je osrednji uspeh na blagajnama i nije bio dovoljan da opravda nastavak filma.

Reakcije kritičara bile su podeljene, ali uglavnom pozitivne. S druge strane, ima 64% na Rotten Tomatoesu od kritike i 60% od publike. Na IMDb-ju ima ocenu 6.7 od 10. 

Zašto je popularan baš sada?

Osam godina nakon izlaska, trenutna popularnost filma mogla bi biti posledica uspeha nastavka filma Bitlđus. Mračna fantazija Tima Bartona nastavlja da privlači publiku i njegovo ime najverovatnije je pomoglo filmu "Dom gospođice Peregrine za čudnovatu decu" da se popne na vrh trendinga.

Osim toga, Netfliksov algoritam ga je možda predstavio generaciji mlađih gledalaca koji su ga propustili 2016.

loader

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

17 h

Podeli: