Film/TV 0

12.10.2024.

8:02

Frensis Ford Kopola priprema poslednji film u karijeri

Uprkos negativnim reakcijama na Megalopolis, Frensis Ford Kopola ne planira da se povuče iz filmske industrije u skorije vreme.

Izvor: Index.hr

Frensis Ford Kopola priprema poslednji film u karijeri
EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Podeli:

Petostruki oskarovac i reditelj kultnih klasika Kum II i Apokalipsa danas putem Instagrama je otkrio da mora da snimi još dva filma koja će finansirati samostalno.

Kako piše World of Reel, nakon što su ga njegovi obožavoci pitali ide li uskoro u penziju, Kopola im je rekao da prvo mora da snimit dva filma na kojima je već počeo da radi.

Redatelj je izjavio da će se njegov poslednji film zvati Distant Vision i da će biti veličanstven i ambiciozniji od Megalopolisa.

U intervjuu za La Liberation, reditelj je objasnio da će snimanje Distant Visiona biti zahtevnije od snimanja Megalopolisa te da još uvek ne zna kako će sve izvesti.

Film će navodno biti inspirisan televizijskim serijama uz koje je Kopola odrastao i pratiće tri generacije Amerikanaca italijanskog podrekla.

Prvo će snimiti adaptaciju jednog romana

Iako je Kopola već počeo da se priprema za Distant Vision, sledeći film na njegovom repertoaru je mjuzikl The Glimpses of the Moon, koji se temelji na istoimenom romanu Edit Varton, ali istovremeno je inspirisan i romanom The Awful Truth, autora Lea MekKareja.

Roman The Glimpses of the Moon prati mladi bračni par, Nika i Susi, koji su zapali u teška vremena.

Oni dolaze iz nekada bogatih i uglednih porodica koje su ostale bez bogatstva. Uprkos finansijskim problemima, mladi bračni par odbija da živi skromno i oslanja se na svoje uspešne prijatelje.

Kopola je otkrio da će "The Glimpses of the Moon" snimati u Engleskoj.

Rediteljev najnoviji film, naučno-fantastična drama Megalopolis, trenutno se prikazuje u bioskopima, ali nije ostvario ni kritički niti finansijski uspeh.

U bioskopima je zasad zaradio samo 10.3 miliona dolara, na budžetu koji je iznosio oko 130 miliona dolara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: