Film/TV 0

11.10.2024.

8:20

Stiže spin-off serija "Gordost i predrasude"

Bi-bi-si vraća se u svet Gordosti i predrasuda, poznate engleske spisateljice Džejn Ostin.

Izvor: Index.hr

Stiže spin-off serija "Gordost i predrasude"
Profimedia

Podeli:

Varajeti je potvrdio da Bi-bi-si radi na prvoj spin-off seriji o Meri Benet, mlađoj sestri Elizabet Benet, protagonistkinje romana Gordost i predrasude.

Serija se zove "The Other Bennet Sister" i temelji se na istoimenom romanu Dženis Hadlov.

Službeni sinopsis glasi: "Za razliku od svojih sestara, Meri nije tipična junakinja istorijske drame. Neuglađena je, anksiozna, sklona moralisanju, zna razne činjenice i loše peva... Majka je zanemaruje i naizgled je osuđena na praznu plesnu karticu do kraja života... Sve dok ne uzme stvari u svoje ruke."

Meri Benet će u nadolazećoj seriji napustiti svoj roditeljski dom u Meritonu i preseliti se u London, gde će napokon pronaći ljubav i odobravanje okoline.

Seriju producira kompanija Bad Wolf, koja je najpoznatija po naučno-fantastičnoj seriji Dcktor Who, a scenario piše Sara Kvintrel.

BBC je 1995. godine snimio miniseriju Gordost i predrasude, s Dženifer Ehle u ulozi Lizi Benet i Kolinom Firtom u ulozi gospodina Darsija.

Miniserija je jedna od najpoznatijih adaptacija dela Džejn Ostin i nije joj trebalo dugo da postane hit šriom sveta.

Deset godina kasnije izašla je i jednako uspešna filmska adaptacija romana, u kojoj su glavne uloge igrali Kira i Metju Mekfadjen.

Izvršne producentkinje serije "The Other Bennet Sister" su Kejt Krovter, Beka Kinder, Džejn Tranter, Rebeka Ferguson, Sara Kvintrel i Dženis Hadlou.

BBC trenutno traži glumačku postavu za seriju, a datum snimanja i premijere još nisu poznati.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: