Film/TV 2

12.10.2024.

21:32

Hjugo Viving ne želi da glumi Elronda u novom Gospodaru prstenova: Evo šta je razlog

Glumac Hjugo Viving nedavno je razgovarao o potencijalnom povratku u ulogu lorda Elronda u novim filmovima u serijalu Gospodar prstenova.

Izvor: Index.hr

Hjugo Viving ne želi da glumi Elronda u novom Gospodaru prstenova: Evo šta je razlog
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Podeli:

Viving je Elronda poslednji put glumio u fantastičnom filmskom serijalu Hobit, a pre toga u nagrađivanoj trilogiji Gospodar prstenova.

Iako su neki glumci pokazali zanimanje za povratak u serijal, to nije slučaj s Vivingom koji nema takve ambicije.

"Meni lično je dosta toga. Bilo je sjajno povremeno biti na Novom Zelandu tokom deset godina. Nakon toga sam se vratio i sarađivao s istim timom - rediteljem Piterom Džeksonom i scenaristkinjom Fran Valš - na projektu Mortal Engines, koji je trebao da bude njihova sledeća velika franšiza, ali propao je. Tako da mi je dosta Međuzemlja i ne verujem da bi me iko više pozvao", komentarisao je glumac za GamesRadar+.

Još jedan od "problema" koji ga sprečavaju da glumi Elronda su i njegove godine. Priznao je kako je već bio neodlučan kada su ga pozvali da reprizira ulogu u Hobitu te da sada smatra kako je najbolje da to sve ostavi iza sebe. 

"Elrond bi trebao da bude besmrtan, a ja starim. On je jedan od retkih likova, mislim da ih ima samo tri ili četiri koji se pojavljuju u Silmarilionu, Gospodaru prstenova i Hobitu. Čak i kad smo se vraćali da dosnimimo određene delove Gospodara prstenova, bio sam svestan da sam stariji nego pre. Snimanje Hobita počelo je da bude pomalo smešno. Voleo sam da budem deo te franšize, ali nemam apsolutno nikakvih planova niti želja da budem deo nje potpuno", zaključio je Viving.

Od novih projekata povezanih uz svet Gospodara prstenova zasad su najavljena dva filma.

Prvi na redu je anime Gospodar prstenova: Rat Rohirima koji stiže krajem godine. Potom je u planu i film Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, koji bi trebao da stigne 2026. godine.

Piter Džekson će biti producent, dok će rediteljsku palicu preuzeti Endi Serkis, koji je u filmovima glumio Goluma.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: