Film/TV 0

08.10.2024.

8:04

Nastavak popularnog horora podelio gledaoce na Netfliksu: "Zbrkan je i odvratan" VIDEO/ANKETA

Pre nekoliko dana na Netfliks je stigao psihološki španski horor "The Platform 2", nastavak istoimenog filma iz 2019. godine koji se globalno na strimingu prikazuje od 2020. godine.

Izvor: Index.hr

Nastavak popularnog horora podelio gledaoce na Netfliksu: "Zbrkan je  i odvratan" VIDEO/ANKETA
Shutterstok/Jacqueline Aguilera

Podeli:

Ridatelj filma je Galder Gaztelu-Urutia.

Gledaoci su nakon izlaska filma na društvenim mrežama pokrenuli raspravu oko toga da li je uopšte nastavak bio potreban i je li vredan gledanja. 

Radnja psihološkog SF horora smeštena je u ogromni zatvor u bliskoj budućnosti. Zatvorenici su u njemu smešteni po spratovima, prema čemu imaju i različiti tretman. 

"Zatvorenici gore jedu obilno, a oni ispod gladuju i očajavaju. Pobuna je neizbežna", piše u sinopsisu prvog filma. 

Osim očigledne alegorije o klasnoj nejednakosti, film nudi i brojne scene od kojih se gledaocima okretao želudac, uključujući i one s kanibalizmom.

U sinopsisu za drugi deo piše da je novi vođa preuzeo kontrolu nad zatvorom, a zatvorenici će biti prisiljeni da nauče nove trikove kako bi preživeli ili pobegli.

Sprat na kojem se nalaze zatvorenici menja se nakon nekog vremena. 

Reakcije publike

Gledaoci su na Fejsbuku komentirasali drugi deo filma.

"Ne razumem, ovo je epski. 8.5/10. Obožavatelj sam i prvog filma. Samo bih preporučio da se gleda s originalnim španskim zvukom i titlovima. Ne podnosim sinhronizaciju", napisao je jedan gledalac. 

"Uživao sam u ovome. Film je ispunio moja očekivanja. Zbrkan je i odvratan, ali to je u okviru tog žanra", piše u drugom komentaru. 

"Prvi film je bio bolji", glasi još jedan od komentara.

Međutim, neki nisu nimalo impresionirani filmom.

"Sviđao mi se početak, ali film je postao zbunjujuć. Razočaran sam. Činilo mi se kao da su pokušali da utrpaju puno različitih ideja", napisao je još jedan gledalac na društvenoj mreži.

"Nastavak nije potreban, završetak prvog filma je bio savršen", "Uživao sam u prvom filmu. Ne mogu reći da mi je drugi isto toliko dobar", još su neki od komentara.

loader

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: