Film/TV 11

05.10.2024.

14:55

Nastavak "Džokera" razočarenje? Kritike sve govore FOTO/VIDEO

"Joker: Folie à Deux" nastavak filma Hoakina Finiksa iz 2019. godine, postigao je neočekivano loš rezultat na stranici za recenziranje filmova Rotten Tomatoes

Izvor: b92.net/klix.ba

Nastavak "Džokera" razočarenje? Kritike sve govore FOTO/VIDEO
Profimedia/Warner Bros./Ferrari Press Agency

Podeli:

Prvobitne reakcije nakon premijere na Filmskom festivalu u Veneciji u septembru bile su pomešane, a dok su neki film nazivali genijalnim, drugi su smatrali da je gledanje mukotrpno.

Među kritičarima koji su hvalili film bio je Džefri Maknab iz Independenta, koji mu je dao četiri zvezdice:

"Mrak u srži filma je podvučen njegovim vrlo brutalnim završetkom, koji odbacuje konvencije stripa u korist psiholoških dubina".

"Finiksovo izvođenje je i dalje moćno i uzbudljivo. Genijalnost je u tome što ne možemo, a da ne brinemo o Arturu uprkos njegovoj potrebi i poremećenosti", naveo je.

U mjuziklu u kojem glumi Lejdi Gaga kao Džokerova pomoćnica Harli Kvin, imala je skroman rani rezultat na Rotten Tomatoes od 61 odsto, kako je izvestio Forbs. To je sada palo na samo 39 odsto.

Među onima koji nisu bili oduševljeni je kritičarka Njujork Tajmsa koja opisala nastavak Džokera kao "polovičan mjuzikl upotpunjen sa jednom zvezdom koja može da peva, Lejdi Gagom, i drugom koji ne može ili neće".

Odri Foks za Looper je rekla:

"Malo je verovatno da će čak i obožavatelji Džokera pronađu nešto čime bi iskupili ovaj haotični, duboko glupi nered."

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: