Film/TV 0

04.10.2024.

9:55

Uskoro premijera filma "Rust" na čijem je setu ubijena snimateljka

Film "Rust" će biti premijerno prikazan na filmskom festivalu sledećeg meseca, tri godine nakon što je snimateljka Halina Hačins ubijena dok je snimala vestern.

Izvor: Klix.ba

Uskoro premijera filma "Rust" na čijem je setu ubijena snimateljka
EPA-EFE/JASON SZENES

Podeli:

Svetska premijera održaće se na EnergaCAMERIMAGE festivalu u Poljskoj 23. novembra, uz panel diskusiju sa rediteljem filma Džoelom Souzom, koji je takođe povređen na setu, snimateljem Bjankom Klajn i Stivenom Lajthil.

"Snimatelji filma će razgovarati o događajima oko filma, nudeći uvid u nastavak produkcije nakon Halinine smrti. Očuvanje Halinine umetničke vizije živom je bilo zaista važno za filmske stvaraoce jer se nadaju da će ispuniti svoju dužnost da dovrše njen rad", navodi se u najavi projekcija.

Možda vas zanima

Halina Hačins (42) je ubijena iz pištolja koji je koristio glumac i producent Alek Boldvin, a koji je bio napunjen pravim mecima umesto lažnim. On je optužen za ubistvo iz nehata i izjasnio se da nije kriv, ali je slučaj odbačen u julu zbog odbijanja dokaza od strane tužioca.

Hana Gutijerez Rid, koja je bila oružar zadužen za vatreno oružje na filmskom setu, osuđena je za ubistvo iz nehata u martu. Ona služi kaznu od 18 meseci.

Možda vas zanima

Otkriveni detalji

Odbačena tužba i prekinuto suđenje Aleku Boldvinu

Sudija u Novom Meksiku odbacila je tužbu za ubistvo iz nehata i prekinula suđenje glumcu Aleku Boldvinu zbog toga što je tužilaštvo, kako je sud naveo, prikrivalo dokaze o tome kako je bojeva municija završila na filmskom setu na kojem je ubijena snimateljka.

8:07

13.7.2024.

83 d

Film "Rust" ili "Rđa" se fokusira na priču o 13-godišnjem dečaku koji, ostavljen da se brine za sebe i svog mlađeg brata nakon smrti njihovih roditelja u Vajomingu 1880-ih, odlazi u bekstvo sa svojim davno otuđenim dedom nakon što je je osuđen na vešanje zbog slučajnog ubistva lokalnog rančera, navodi se u sinopsisu projekta.

Boldvin neće prisustvovati projekciji, navodi The Hollivood Reporter.

Udovac Haline Hačins podneo je tužbu protiv Boldvina i drugih uključenih u produkciju filma. Prošle godine su postigli nagodbu, ali nisu objavili detalje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: