Film/TV 6

02.10.2024.

17:16

Bred Pit je prvu glavnu ulogu u životu dobio u Jugoslaviji: Glumio je rame uz rame sa Milenom Dravić VIDEO

Bred Pit u novom filmu psuje jeziku za koji neki navode da je srpski, a neki hrvatski što je mnoge podsetilo na činjenicu da je poznati glumac prvu glavnu ulogu igrao u bivšoj Jugoslaviji, tačnije na crnogorskom primorju.

Izvor: Index.hr

Bred Pit je prvu glavnu ulogu u životu dobio u Jugoslaviji: Glumio je rame uz rame sa Milenom Dravić VIDEO
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. doselio se na Beverli Hils u Kaliforniji.

Šest godina je studirao glumu, a 1988. dobio je svoju prvu glavnu ulogu u "Tamnoj strani sunca", u kojoj glumi mladog Amerikanca kojeg porodica vodi na Jadran kako bi se izlečio od kožne bolesti.

Film je sniman u Kotoru u leto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997.

Igrao uz Milenu Dravić i Sonju Savić

Film "Tamna strana sunca" je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine redaitelja Božidara Bote Nikolića, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Šeril Polak i Gaj Bojd.

Bred Pit igra Rika Klajtona, mladića koji pati od retke kožne bolesti i na Jadranu uči važne životne lekcije, a njegovu majku igra Milena Dravić. Uz njih u filmu glume i Gorica Popović, kao i Sonja Savić.

Reditelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Breda Pita, a glumac je bio veoma srećan zbog izbora premda je, kako se kasnije saznalo, plaćen samo 1.523 dolara za sedam nedelja snimanja.

"Svake noći smo išli u kafane"

"Svake noći smo išli u kafane i lokale i ostajali do četiri ujutro. Njega su saletale devojke jer je jednostavno uvek privlačio pažnju. Međutim, više je voleo sa mnom da pije vino i priča o filmovima i filozofiji nego se posvetiti devojkama", ispričao je scenarista Željko Mijanović jednom za Blic.

Takvim su ga pamtile i koleginice iz filma.

"Jurile su ga Nemice koje su ljtovale u Crnoj Gori! Pamtim ga kao simpatičnog, jednostavnog dečka i velikog profesionalca koji je uvek na vreme dolazio na snimanje. Kada je došao u Budvu, čini mi se da nije bio najsigurniji gde je zalutao", rekla je Gorica Popović pre mnogo godina za Press.

Rekla je i da se slavni holivudski glumac tek kasnije opustio i postao druželjubiv te da ništa nije nagoveštavalo da će postati takva zvezda. 

"Skakao je od sreće kad je dobio ulogu"

Reditelj filma Božidar Bota Nikolić rekao je da je izabrao Pita među 400 kandidata na kastingu u Metro Goldvin Mejeru.

"Kad sam mu rekao da je izabran, Pit je otrčao do travnjaka i počeo da skače od sreće i pravi kolutove", ispričao je Nikolić.

Nakon snimanja filma, Bred Pit je početkom devedesetih došao u Beograd kako bi posetio reditelja koji mu je dao prvu veću ulogu.

"Odveo sam ga na utakmicu, ne sećam se tačno s kim je Zvezda igrala. Bio je oduševljen kada je na Marakani video 100.000 ljudi i glasno je navijao za Zvezdu", tvrdio je Bota i dodao da je Bred tad najavio kupovinu kuće u Crnoj Gori.

"Sećam se da je obožavao Kotor i pre svega Perast te da je svaku pauzu na snimanju koristio da poseti ta mesta. Govorio je da će kad-tad kupiti kuću u Crnoj Gori", ispričao je reditelj.

Nekoliko godina kasnije počeo je Pitov glumački uspon - 1994. glumio je u filmu Intervju s vampirom, a usledili su Legenda o jeseni i Sedam.

Nakon toga 1997. godine snima Seme zla, kao i  Sedam godina na Tibetu, čime postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: