Film/TV 1

25.09.2024.

18:51

Gledaoci i kritičari ne prestaju da hvale novi film na Netfliksu: "Uzvišen je i izvrstan" VIDEO/ANKETA

Na Netfliks je 20. septembra stigla drama "His Three Daughters", koja je imala premijeru na prošlogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Izvor: Index.hr

Gledaoci i kritičari ne prestaju da hvale novi film na Netfliksu: "Uzvišen je i izvrstan" VIDEO/ANKETA
Shutterstock/Alex Photo Stock

Podeli:

Iako drama još nije dospela na globalnu lestvicu top-10 najgledanijih filmova na striming servisu, gledaoci ne prestaju da je hvale putem društvenih mreža.

Hvaljeni film počeo je da se prikazuje u odabranim američkim bioskopima početkom septembra ove godine, pre nego što je dospeo na Netfliks.

"His Three Daughters" trenutno ima od kritičara na platformi Rotten Tomatoes 98% i 89% od gledalaca, dok na Metacriticu ima ocenu 84.

O čemu se radi u filmu?

"His Three Daughters" je najnoviji film renomiranog reditelja, scenariste i producenta Azazela Džejkobsa, koji se proslavio filmovima "The Lovers" i "French Exit".

Radnja prati tri sestre koje moraju da se brinu o svom ocu Vinsentu (Jay O. Sanders), koji se nalazi u bolnici jer umire od raka. Njegova usvojena ćerka Rejčel godinama se brinula o njemu, dok su njene sestre, vrckasta Kristina koja živi na drugom kraju države, i Kejti, koja živi u Bruklinu, živele svoje živote.

Nakon što se sestre vrate u njen život, Rejčel dane provodi kladeći se na sportske utakmice i uživajući u marihuani, što joj Kejti neprestano zamera. Film istražuje njihove odnose i načine na koje se nose s gubitkom voljene osobe.

Glavne uloge u filmu igraju Elizabet Olsen,  Džej O Sanders, Nataša Lajon i Keri Kun.

Reakcije kritičara i publike

Društvene mreže i razne publikacije preplavljene su pozitivnim kritikama i reakcijama na film.

"Film His Three Daughters je uzvišen u svojoj jednostavnosti i eleganciji; izvrsno pronalazi ravnotežu između tragedije i komedije", napisala je Vendi Ide za Obzerver (Observer).

"Priča nikada ne izgleda šematski. Raskol između tri žene, i njegovo nesigurno premošćivanje, zasnovani su na detaljima. To omogućuje glumicama da pokažu svoje talente, a sve tri dale su izvanredne izvedbe koje su međusobno povezane", napisao je Krejg Matijason za Ejdž (The Age).

Ljubitelji filma koji posećuju subreddit r/movies sproveli su anketu u kojoj su dosad učestvovala 163 gledaoca. Njih 77% preporučuje svima da pogledaju "His Three Daughters". 

loader

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: