Film/TV 3

22.09.2024.

17:26

Izašla je dugoočekivana serija, gledaoci i kritičari oduševljeni: "Biće zatrpan nagradama" VIDEO

Na HBO-u je ove nedelje premijerno prikazana dugoočekivana serija "Pingvin," sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi.

Izvor: Index.hr

Izašla je dugoočekivana serija, gledaoci i kritičari oduševljeni: "Biće zatrpan nagradama" VIDEO
Profimedia/©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Podeli:

Farrell ponovo tumači zlikovca Osvalda "Oza" Koblepota, poznatog iz filma "Betmen" iz 2022. godine, u kojem je glumio istu ulogu.

Radi se o spin-offu Betmana, koji se fokusira na priču o Pingvinovom usponu u kriminalnom podzemlju Gotama, a Guardian je seriji dao pet zvezdica.

Radnja serije odvija se nedelju dana nakon događaja iz filma "Betmen".

Prati Pingvina koji pokušava da postane kralj kriminalnog podzemlja Gotama nakon smrti moćnog šefa Karminea Falkonea. Međutim, njegov put neće biti lak jer se suočava sa opasnom suparnicom, Sofijom Falkone (Kristin Milioti), ćerkom ubijenog kralja podzemlja.

Serija kao "Sopranovi za mlađu generaciju"

Kako je primetila Lusi Mangan, TV kritičarka za Guardian, serija "Pingvin" više podseća na "Sopranove" za mlađu generaciju nego na klasičan deo Betmana. Iako se radnja nastavlja nakon katastrofalnih događaja u Gotamu, Betman se uopšte ne pojavljuje.

Umesto toga, sva zloba prikazana u seriji, uključujući Koblepotovu, veoma je ljudske prirode.

Kako Mangan naglašava, "Pingvin" nije samo još jedan nastavak poznate franšize, već kompleksna priča koja nudi mnogo više od pukog zarađivanja na staroj slavi.

Mangan ističe i da Kristin Milioti briljira u ulozi Sofije Falkone.

Kolin Farel kao zvezda serije

Iako je Farel skriven ispod slojeva proteza do te mere da je neprepoznatljiv, Mangan ga opisuje kao pravo otkriće u seriji. Njegova izvedba vešto održava očaj potcenjenog, nevoljenog čoveka, koji se krije ispod maske nemilosrdnog ubice.

Povremeni trenuci u kojima se naziru tragovi čoveka kakav je mogao biti dovoljno su česti da gledaoci žale za njegovim gubitkom.

Prema Mangan, serija "Pingvin" je više od pukog nastavka slavne franšize. Sa dinamičnom radnjom, duboko razrađenim likovima i izvedbama, pogotovo Kolina Farela, ova serija osvaja srca već postojećih obožavalaca i privlači nove.

Mangan zaključuje da će Farel verovatno biti zatrpan nagradama.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: