Film/TV 2

22.09.2024.

8:12

Džejms Kameron o Terminatoru: "Ne smatram ga svetim gralom"

Džejms Kameron se u nedavnom intervjuu za časopis Empire prisetio početka svoje karijere i režiranja kultnog naučno-fantastičnog klasika Terminator.

Izvor: Index.hr

Džejms Kameron o Terminatoru: "Ne smatram ga svetim gralom"
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Podeli:

Terminator u novembru ove godine slavi svoju 40. godišnjicu, a Kameron je izjavio da ga smatra prvim filmom u svojoj karijeri iako je pre Terminatora režirao film Pirana II.

"Bio sam samo dripac na početku svoje karijere kada sam režirao Terminatora. Mislim da sam imao 29 godina i to mi je bio prvi put da režiram film", prisetio se reditelj.

"Terminator mi je bio prvi film i zbog toga mi je blizak i drag."

Premda mu je Terminator blizak srcu, reditelj je svestan da film nije savršen.

"Ne smatram ga svetim gralom, to je sigurno", objasnio je. "Gledam ga sada i mislim da neki delovi izazivaju susramlje, ali tu su i delovi za koje mislim da su prilično dobro odrađeni, uzmemo li u obzir resurse koji su nam bili dostupni."

"Ne zgražavam se nad dijalogom, ali rekli su mi da sam i inače manje podložan susramlju nego većina", dodao je.

Kritičarima koji nisu zadovoljni dijalogom u Terminatoru, poručio je: "Znate šta, pokažite mi svoja tri od četiri najprofitabilnija filma, i onda ćemo pričati o tome koliko je dijalog efektivan."

Za uspeh filma zaslužan je glavni glumac

Trostruki oskarovac veruje da je za uspeh filma zaslužna zvezda filma, Arnold Švarceneger. Reditelj je u ulozi Terminatora prvobitno zamislio glumca sitnije građe koji bi delovao kao opasni plaćeni ubica koji može da se stopi sa svojom okolinom.

Međutim, predomislio se nakon što je upoznao Švarcenegera i nije požalio zbog svoje odluke.

"Ponosan sam na činjenicu da nismo bili toliko tvrdoglavi i da smo shvatili da film može da funkcioniše s Arnoldom, iako to nije bila naša početna vizija", izjavio je reditelj.

"Ponekad, kada gledam film iz ove perspektive - nakon 40 godina - shvatim da smo mogli da snimimo dobar film kvalitetne produkcije i to ne bi značilo ništa da nismo doneli tu jednu odluku koja je zarobila maštu publike", dodao je.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: