Film/TV 1

10.09.2024.

20:55

Slavni glumac otkriva: "Ovaj režiser stvara filmsku magiju kao niko"

Vilem Dafo, jedan od najprepoznatljivijih lica u kinematografiji, odigrao je brojne uloge u saradnji sa poznatim rediteljima poput Sama Rejmija, Vesa Andersona, Larsa fon Trira i Jorgosa Lantimosa. Međutim, posebno je pohvalio jednog, Gijerma del Tora.

Izvor: Index.hr

Slavni glumac otkriva: "Ovaj režiser stvara filmsku magiju kao niko"
Profimedia/UPI

Podeli:

Dafo i Del Toro sarađivali su na trileru Ulica noćnih mora iz 2021. godine, u kojem je Dafo glumio u mračnom okruženju cirkusa. Film, koji se bavi sukobom prevaranta i psihološkinje, idealno je spojio Del Torovu jezivu estetiku i Dafoovu sklonost tumačenju likova sa poremećajem ličnosti.

Dafo je za Plejliste otkrio koliko je uživao u radu sa Del Torom: "Volim njegove filmove. Strastven je prema kinematografiji. Talentovan je i zabavan."

Dafo je takođe pohvalio njegovu jedinstvenu kombinaciju igre i ozbiljnosti, kao i način na koji meša žanrove. "On je razigran, ali i izuzetno predan. Niko ne meša žanrove kao on, a svaki njegov film nosi njegov lični pečat," rekao je glumac.

Dafo često sarađuje sa nekoliko reditelja, a njegove pohvale za Del Tora sugerišu da je moguća još jedna saradnja i sa njim.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: