Film/TV 3

07.09.2024.

21:28

Ovaj film je osvojio Zlatnog lava: Publika u Veneciji aplaudirala 18 minuta

Film španskog reditelja Pedra Almodovara "The Room Next Door" osvojio je danas nagradu Zlatni lav na Filmskom festivalu u Veneciji.

Izvor: Tanjug

Ovaj film je osvojio Zlatnog lava: Publika u Veneciji aplaudirala 18 minuta
Profimedia

Podeli:

To je prvi Almodovarov film na engleskom jeziku koji se bavi teškim temama eutanazije i klimatskih promena.

Film je dobio 18-minutne ovacije kada je premijerno prikazan u Veneciji ranije ove sedmice, jedne od najdužih u skorije vreme, preneo je Rojters.

Almodovar (74) je dobio nagradu za životno delo u Veneciji 2019. godine. Druga nagrada - Srebrni lav pripala je italijanskoj rediteljki Mauri Delpero za dramu smeštenu u italijanskim Alpima tokom Drugog svetskog rata - "Vermiljo".

Nikol Kidman dobila je nagradu za najbolju glumicu u filmu "Babygirl". Ona nije prisustvovala dodeli nagrada nakon što je saznala da joj je iznenada preminula majka. Francuz Vensan Lendon proglašen je za najboljeg glumca za film "The Quiet Son" u kojem je reč o porodici koja je uništena zbog ekstremno desničarskog radikalizma.

Nagrada za najbolju režiju pripala je američkom reditelju Brejdiju Korbetu za film "The Brutalist" čija je tema Mađar koji je preživeo holokaust i koji nastoji da obnovi svoj život u SAD.

Venecijanskim žirijem ove godine je predsedavala francuska glumica Izabel Iper.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: