Film/TV 0

01.09.2024.

20:12

Film sa Džudom Loom postao hit u Veneciji: Dobio desetominutne ovacije VIDEO

Na 81. Venecijanskom filmskom festivalu prikazan je novi film reditelja Džastina Kurzela pod nazivom The Order.

Izvor: Index.hr

Film sa Džudom Loom postao hit u Veneciji: Dobio desetominutne ovacije VIDEO
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Podeli:

Reč je o kanadskom kriminalističkom trileru temeljenom na knjizi The Silent Brotherhood Kevina Flajna i Garija Gerharda.

Radnja se vrti oko agenta FBI-a (Džud Lo) koji juri suprematistička grupu, poznatu kao The Order, koja je bila aktivna u Sjedinjenim Državama 1980-ih.

U njemu glume Džud Lo, Nikolas Holt, Taj Šeridan, Džurne Smolet i Mark Maron.

"Godine 1983. agent FBI-a sa sedištem u Ajdahu uočava obrazac u nedavnim pljačkama banaka, operacijama krivotvorenja i krađama oklopnih automobila. Pokušava da dokaže da to nije delo tradicionalne organizovane kriminalne jedinice, već radikalne skupine s harizmatičnim vođom Bobom Matjuvsom (Nikolas Holt)", sinopsis je filma.

Desetominutne ovacije na Venecijanskom festivalu

The Order je dobio ovacije publike na festivalu u trajanju od gotovo deset minuta.

Lo i Holt imali su neobičnu praksu tokom snimanja filma kako bi njihovo rivalstvo na ekranu bilo što uverljivije. Naime, glumci u stvarnom životu, u pauzama od snimanja scena, uopšte nisu razgovarali jedan s drugim kako bi održali napetost u filmu. 

Kurzel je takođe otkrio tokom press-konferencije da je Lo dobio upute da uhodi Holta jedan dan a da on ne zna da se to događa. Uspeo je. Čini se da se njihova odluka isplatila jer film zasad, osim velikih ovacija, dobija i brojne pohvale kritičara.

"Film deluje kao dugotrajna igra istraživanja i spajanja tačaka, izgrađena oko niza smrtonosno disciplinovanih akcijskih scena", piše Robie Koling za Daily Telegraph koji je filmu dao ocenu 4/5.

"U ovoj priči postoje konvencionalni elementi, ali i nivo umeća koja održava film napetim - pogotovo kada Kurzel pokrene još jednu izvrsnu sekvencu potere ili pucnjave", piše Tim Grierson za Screen International, dok Džonatan Romnej za Guardian dodaje: "The Order je snažno uverljiv, direktni detektivski triler, posebno u svojim akcionim sekvencama."

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: