Film/TV 2

31.08.2024.

8:25

Havijer Bardem o filmu koji je propao: "Premijera je bila kao sahrana"

Španski glumac Havijer Bardem, čija se karijera proteže kroz više od tri decenije, iza sebe ima brojne hit-filmove i prestižne nagrade, od Oskara do Zlatnog globusa, ali kao i svaki glumac, povremeno se pojavi u filmovima koji kasnije postanu promašaji.

Izvor: Index.hr

Havijer Bardem o filmu koji je propao: "Premijera je bila kao sahrana"
Profimedia

Podeli:

Jedan od takvih filmova je drama "The Last Face" u režiji glumca i reditelja Šona Pena, koja je imala premijeru na Filmskom festivalu u Kanu 2016. godine.

The Last Face je bila ambiciozna produkcija koja je uspela da okupi impresivnu glumačku postavu, koju su uz Bardema činile Šarliz Teron i Adel Egzarčopulos, ali uprkos tome, film je dočekan hladno od strane kritičara i publike.

Bardem je u filmu igrao španskog hirurga Migela, koji pomaže žrtvama političkih nemira u zapadnoafričkim državama. Uprkos humanitarnoj krizi, Migel se u Liberiji zaljubljuje i započinje aferu sa koleginicom Vren, koju je igrala Teron. Bardem se tokom jednog intervjua za Deadline prisetio neslavne premijere u Kanu, kada su kritičari osuli paljbu po filmu.

"Potrudili smo se oko tog filma. Nisam radio ni na jednom filmu u koji nije bio uložen veliki trud", rekao je Bardem, prenosi Far Out.

"Ipak, to je bila propuštena prilika. Taj film bio je promašaj po mom mišljenju."

"Premijera tog filma bila je kao sahrana, ali to mi je bilo smešno", prisetio se Bardem. "Ponekad glumite u filmovima kao što je No Country For Old Men, a ponekad u ovakvim filmovima, i nije važno jesu li dobri ili loši. Nastavite da radite ono što morate raditi."

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: