Film/TV 0

15.03.2024.

16:30

"Triler sa pet emotivnih punktova": Film "Poslednji strelac" u srpskim bioskopima VIDEO

Film "Poslednji strelac", novi srpski akcioni triler, na repertoarima je bioskopa širom Srbije.

Izvor: Tanjug, B92

"Triler sa pet emotivnih punktova": Film "Poslednji strelac" u srpskim bioskopima VIDEO
Promo

Podeli:

Novo domaće ostvarenje razlog je da publika u Srbiji poseti neku od sala i uživa u filmu.

Priča prati glavnog junaka inspektora Kuruzovića (Nenad Jezdić). Inspektor nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim psom, jazavičarem Čedom, i čita knjige, sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov ljuti neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac, umešan u ubistvo Kuruzovićeve supruge. Tu počinje akcija koju predvodi njegov kolega inspektor Baltazarević (Miloš Timotijević).

Glavni glumac Nenad Jezdić je u izjavi za medije uoči premijere konstatovao da, u velikoj ponudi domaćih kriminalističkih filmova i TV serija u poslednje vreme, ovo jeste jedan od poslova u nizu sa sličnim sadržajem i tematikom, ali ima i razlike.

"Ipak, mi glumci u svojim životnim fazama sada biramo uloge i ono što kao dramski umetnici dajemo svojim likovima jeste i neka naša glumačka zrelost.  Uzbudljivo je to da je 'Poslednji strelac' u žanru trilera. Ali to je triler koji ima lepih pet emotivnih punktova. Tu je pre svega ljubav mog junaka obaveštajca prema svojoj preminuloj ženi", objasnio je Jezdić svoj lik.

Takođe, tu je izražena personifikacija prema samoći, izolaciji i samoizolaciji u vidu ljubavi prema psu koji je jedino što mu je ostalo od poginule žene, kako je glumac približio radnju novog trilera.

"Vrlo sam zadovoljan filmom koji sam gledao pre nekoliko dana. Moram priznati da se sasvim dobro prati, teče radnja. Kao glumac sam iznedrio glumačku empatiju prema mom liku što mi je bio zadatak. Verujem iskreno da će film biti veoma gledan i tražen", ocenio je Jezdić i dodao da sa druge strane shvata da će biti i kritika, raznoraznih zaključaka, ali da je to neminovan deo posla.

Prema njegovim rečima, glumci i reditelji su uvek "na tapetu", ali on smatra da se ne treba mnogo obazirati na te komentare, već je "potrebno uvek maštati i stvarati".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: