Film/TV 5

25.08.2024.

20:25

Stigao rimejk filma "Vrana", kritičari oštri: "Ovo je protest protiv zabave" VIDEO

U bioskope širom sveta napokon je stigao kontroverzni rimejk kultnog filma Vrana, ali prve reakcije kritičara i publike ne izgledaju obećavajuće.

Izvor: Index.hr

Stigao rimejk filma "Vrana", kritičari oštri: "Ovo je protest protiv zabave" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Mnogi gledaoci su i pre same premijere smatrali da je rimejk Vrane nepotreban, a jasno je i zašto.

Od scenografije i kostima koji su kasnije inspirirali brojne muzičare, do legendarnog soundtreka na kojem su se našli The Cure, Rage Against the Machine, Nine Inch Nails i brojni drugi, Vrana je bio jedan od onih filmova koji su ostavili neizbrisiv trag na devedesete i gotičku supkulturu.

Osim toga, uloga Erika postala je sinonim za Brendona lija koji je tragično poginuo na setu filma, tako da ni renomirani glumac poput Bila Skarsgårda, zvezde horora It, nije mogao da ga nadmaši.

Za razliku od originalnog filma koji započinje brutalnom smrću Drejvenove devojke, rimejk se prvo fokusira na razvoj veze između Drejvena i Šeli.

Sandersonova Vrana je razočaranje i za prosečne gledaoce i za profesionalne filmske kritičare. Film trenutno ima samo 21 odsto od kritičara na stranici Rotten Tomatoes te 64 odsto od gledalaca.

Glavne zamerke bile su loš scenario i tempo kojim teče priča, kao i nedostatak hemije između Skarsgårda i FKA Twigs. No, uzbudljive akcijske sekvence pokupile su pohvale.

"Ovo je kao protest protiv zabave", napisao je za Los Angeles Times kritičar Robert Abel.

"Rezultat je sumoran, nemaštovit i - uprkos nekolicini dobrih glumaca - dosadan za gledanje", napisao je Metju Džekson za AV Club.

"Krenuo sam ovo da gledam sinož i izašao sam iz bioskopa. Užasan film", "Zašto snimaju filmove koje niko ne želi?", pisali su obožavatelji na Redditu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: