Film/TV 6

25.08.2024.

8:05

Tom Kruz na početku karijere odbio brojne uloge: Jedna njegovom kolegi donela Oskara

U svojoj holivudskoj karijeri, Tom Kruz se pojavio u nizu istaknutih filmova, ali je ipak odbio neke značajne uloge.

Izvor: Klix.ba

Tom Kruz na početku karijere odbio brojne uloge: Jedna njegovom kolegi donela Oskara
Profimedia

Podeli:

Poznato je da je Kruz odbio čak pet značajnih uloga i to u filmovima: "Footloose" (1984.), "Indecent Proposal" (1993.), "A Beautiful Mind" (2001.), "Donnie Brasco" (1997.) i "Iron Man (2008.).

Jedna od prvih ponuda stigla je 1984. godine, kada je Kruzu ponuđeno da dokaže svoje umeće na podijumu za igru filmom Footloose, u režiji Herberta Rosa. Međutim, Kruz je odlučio da odustane od toga, a Kevin Bejkon je na kraju izabran da igra Rena Mekormaka u predstavi koja je definisala karijeru. Očigledno je Kruz bio prilično izbirljiv na početku karijere.

Možda vas zanima

Kruz je takođe odlučio da odbije glavnu ulogu u erotskoj drami "Indecent Proposal" u režiji Adrijana Lajna. Priča o ljubavi, bogatstvu i moralnim izborima nije bila dovoljna da natera Kruza da prihvati ulogu, i na kraju je uloga pripala Vudiju Harelsonu.

Rasel Krou osvojio je Oskara za najboljeg glumca za ulogu Džona Neša u biografskom filmu o Ronu Hauardu "A Beautiful Mind". Međutim, pozicija bi možda pripala Kruzu da je nije odbio, birajući umesto toga da se bavi filmovima koji su njemu lično odgovarali dok je nastavio svoju karijeru.

Možda vas zanima

Kruz je odbio Donija Braska Majka Njuela, gde mu je ponuđena uloga tajnog agenta FBI Džozefa D. Pistona, koja je na kraju pripala Džoniju Depu.

Pored toga, Kruz je takođe mogao da igra Iron Man-a, ali je odlučio da odbije legendarnog heroja u korist projekata koji su više odgovarali njegovim željama.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: