Film/TV 2

24.08.2024.

10:20

Borba sa vremenom i neprijateljem: Holivudske zvezde udružuju snage u epskom ratnom spektaklu

Studiokanal i "Working Title" sarađuju na snimanju filma "Pressure", ratnog filma koji će prikazati napete dane koji su prethodili istorijskom iskrcavanju u Normandiji.

Izvor: Index.hr

Borba sa vremenom i neprijateljem: Holivudske zvezde udružuju snage u epskom ratnom spektaklu
Profimedia/The Grosby Group

Podeli:

Film će režirati Entoni Maras, a scenario su prema predstavi Dejvida Hejga adaptirali Hejg i Maras.

Kako prenosi Dedlajn, glavne uloge u filmu su dobili nagrađivani glumci Brendan Frejžer (The Whale), Endru Skot (Fleabag, All of Us Strangers) i Keri Kondon (Better Call Saul). Frejžer će u filmu uteloviti vrhovnog savezničkog zapovednika Dvajta D. Ajzenhauera, zvanog Ajk, koji je bio hvaljen zbog svog vođstva tokom rata, a kasnije će postati 34. predsednik SAD-a.

Endru Skot će igrati britanskog glavnog meteorologa, Džejmsa Staga, čiji je zadatak bio da obavesti Ajzenhauera o vremenskim uslovima koji bi mogli odlučiti ishod invazije na Normandiju. Složeni proces donošenja odluka bio je ključan za sudbinu Drugog svetskog rata i tok istorije.

Zvezda dramske serije Better Call Saul, Keri Kondon, tumačiće ulogu kapetanke Kej Samersbi, poverljive pomoćnice Dvajta D. Ajzenhauera. Samersbi je bila vozačica, a kasnije i lična sekretarica generala Ajzenhauera.

Film će prikazivati šta je sve prethodilo invaziji


Temeljen na Hejgovoj hvaljenoj predstavi, koja istražuje lične i vojne tenzije sa kojima se Stag suočavao, te kako su rasle tenzije između timova s različitim vremenskim prognozama za datum predložene invazije na Dan D, film će se fokusirati na stresne odluke, ali će takođe prikazati veličinu same invazije.

Službeni sinopsis glasi: "U 72 sata koja prethode Danu D, svi su elementi na svom mestu osim jednog ključnog – britanskog vremena. Britanski glavni meteorolog Džejms Stag pozvan je da iznese najvažniju vremensku prognozu u istoriji, što ga dovodi u napet sukob s celim savezničkim vođstvom.

Pogrešni uslovi mogli bi uništiti najveću ikad izvedenu pomorsku invaziju, dok bi svako odlaganje rizikovalo da nemačka obaveštajna služba otkrije plan. S jedinom poverljivom osobom, kapetankom Kej Samersbi, i progonjen katastrofalnim probama za Dan D, konačna odluka leži na vrhovnom zapovedniku savezničkih snaga, Dvajtu D. Ajzenhaueru. Samo nekoliko sati pre početka sudbina rata i životi miliona ljudi zavise o toj odluci."

Snimanje započinje u Velikoj Britaniji u septembru ove godine, no zasad nije poznato kada film stiže u bioskope ili na neki striming servis

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: